Depremde bile ameliyat yapılabilir

Depremde bile ameliyat yapılabilir

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hem kamu hem de şehir hastanelerinin, deprem sırasında bile ameliyatın devam edeceği şekilde dayanıklı olarak inşa edildiğini söyledi.

Damla Peker ANKARA

Bakan Koca, “Bizim yaptığımız şehir hastaneleri depreme dayanıklı olmaktan öte deprem esnasında ameliyatı kesmediğimiz, ameliyat şartlarının devam ettirildiği izolatörlü hastaneler şeklinde inşa edildi” diye konuştu.

MR’A YENİ DÜZENLEME
Tetkiklere, e-Nabız üzerinden hem hekimlerin hem de hastaların erişim sağlanmasıyla birlikte MR ve tomografi çekimlerinde tasarruf sağlandığına ve gereksiz çekimlerin azaldığına dikkat çeken Bakan Koca, hangi durumda MR ve tomografi çekilebileceği ile ilgili bir genelge hazırladıklarını da belirterek “Buna göre yakın dönemde herhangi bir MR ya da tomografi çekimi yapılmışsa yenisinin yapılmasına hemen izin vermiyoruz. Eski görüntülemenin değerlendirilmesi üzerine eğer bir eksiklik varsa yeni bir talep yapılsın istiyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...