Virüsün yeni hedefi gençler

Virüsün yeni hedefi gençler

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, 20-40 yaş arası erişkin kişilerde vaka artışının gözlendiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, 20-40 yaş arası erişkin hastaların kendilerine çok fazla başvurduğunu ve vakaların beklenenin çok üzerinde olduğunu belirterek “Yaz ayları için öngördüğümüz seviyede değiliz. Beklediğimizin çok üzerinde vaka artışı yaşıyoruz. Bu da vatandaşlarımızın tedbirlere uymadığını ve dikkatsiz davrandıklarını gösteriyor. Zatürre olgularında artış var. Özellikle 20-40 yaş arasındaki genç erişkin hastaların çok daha fazla bizlere başvurduğunu gözlemlemeye başladık” dedi.

İŞ YERİ KAYNAKLI VAKALAR GELİYOR
Normal çalışma hayatına dönülmesinden sonra iş yerlerindeki toplu vakaların arttığına işaret eden Prof. Dr. Çelik “Aile kümelenmelerinden sonra şimdi de iş yeri kümelenmeleri geldi. Klasik düğün, nişan ve cenaze törenleri yine her zamanki gibi devam ediyor. Uyarılara rağmen burada bir gerileme görmedik maalesef. Buna çok dikkat edilmesi lazım. Bu gidişle herhâlde eylül, ekim ayında çok daha ciddi sıkıntılarla karşı karşıya geleceğiz gibi duruyor” dedi. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...