Aşılama yeni yıla kaldı

Aşılama  yeni yıla kaldı

SAĞLIK Haberleri

Türkiye, Çinli Sinovac şirketi ile Covid-19’a karşı geliştirdikleri aşıdan 50 milyon doz almak için anlaştı. Üç aşamada gelecek olan aşının ilk üç milyonluk dozu hazırlandı. Ancak 11 Aralık’ta gelmesi beklenen aşı, Çin’deki bazı prosedürler gereği gecikti.

Ebru Karatosun ANKARA

İşlemlerin tamamlanmasının ardından ilk dozlar, bu hafta Türk Hava Yolları ile getirtilecek. Daha sonra bu aşılar, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİC) tarafından incelenecek. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yeni yılla birlikte aşılanma sürecinin başlayacağını söyledi. Yetkililer, kısa bir zaman diliminde yoğun aşılama yapmayı hedeflediklerini belirterek “Çünkü kitlesel bağışıklamanın bu şekilde sonuç ve başarılı olabileceğini inanıyoruz. Bu sebeple iki ve üç ay içinde yoğun aşılama dönemi içine girmek istiyoruz. Vatandaşları aşı olması konusunda ikna edeceğiz. Bizim asıl işimiz aşı geldikten sonra başlayacak” dedi. Bu arada ocak sonuna kadar 40 milyon doz, şubatta ise 10 milyon doz daha getirtilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...