Korona tedavisinde yeni umut

Korona tedavisinde yeni umut

SAĞLIK Haberleri

TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu bünyesinde yürütülen bir proje Covid-19 ile mücadelede umut oldu. 30'dan fazla araştırmacı tarafından yürütülen çalışmalarda, farklı bir hastalığa karşı kullanılan bir ilacın, koronavirüs tedavisinde de güçlü bir potansiyele sahip olduğu belirlendi.

Faz-2 çalışmalarına geçilen ilacın, virüsün hücreye girmesini ve çoğalmasını engellediği gözlendi. Klinik araştırmalar için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan (TİTCK) izin alındı ve ilaç şimdi 380 gönüllü üzerinde test edilecek. Faz-2 çalışmaları kısa süre içerisinde sekiz farklı merkezde başlayacak. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Serdar Durdağı “Bir ilacın yeniden tasarlanması, sıfırdan geliştirme maliyetlerini ve süresini önemli ölçüde azaltıyor” dedi. Doç. Dr. Mustafa Güzel de ilacın tamamen yerli imkânlarla geliştirildiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...