Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pandemide estetiğe talep arttı

Pandemide estetiğe talep arttı

SAĞLIK Haberleri

Tüm dünya, Covid-19 salgını sebebiyle aile, arkadaş ve iş toplantılarını görüntülü aramalara çevirdi. Bir dergide yayınlanan araştırma, çevrim içi toplantılar ve estetik işlemler arasında bağlantı kurdu. Araştırma, son bir yılda yüz estetiği talep edenlerin yüzde 85’inin online toplantılardan etkilendiğini ortaya koydu.

Gün içinde kadınların yaklaşık 15 dakika erkeklerin ise 5 dakika aynaya baktığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Hünkar Batıkhan, “Online görüşmelerde filtre sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda olduğu gibi filtre kullanılamıyor. Facetime, Zoom gibi uygulamalarda kendimizi filtresiz, anlık tepkilerle farklı ışıklarda görüyoruz. Görüntülü konuşmalarda kendi görüntümüzü bütün gerçekliği ile görmek kişide aynaya bakıyormuş hissi oluşturuyor. Kişi gün içinde saatlerce kendi görüntüsüne baktığında normalde görmediği kusurlarını da fark ediyor. Başkalarıyla kendini kıyaslama imkânı buluyor. Görüntüsünden memnun değilse, küçük girişimler ya da estetik uygulamalarla düzeltmek istiyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...