Delta korkusu! Vakalar sürekli artıyor

Düzenleyen:
Delta korkusu! Vakalar sürekli artıyor

SAĞLIK Haberleri

Delta varyantı endişesi büyüyor.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, varyantın, pandemiyle mücadelede en büyük tehdit olduğunu söyledi. İlk kez Hindistan'da rastlanan Delta varyantının çok daha bulaşıcı olduğunu ve hastalığa yakalananların çok daha ağır atlattıklarını söyledi. Delta varyantı ABD’de ortaya çıkan vakaların yüzde 20’sini oluşturuyor. Vakalar ise her hafta ikiye katlanıyor. 

BIONTECH YÜZDE 96 ETKİLİ
BioNTech'in kurucu ortaklarından Uğur Şahin, Delta varyantına karşı aşılarının yüzde 96 etkili olduğunu söyledi. Şahin "Hâlihazırda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna ilişkin kanıt yok" dedi. 

AVRUPA ALARMA GEÇTİ
Hindistan kökenli Delta varyantı sebebiyle İngiltere, Portekiz ve Rusya’da vakalar artış gösterdi. Ayrıca varyantın bir ay içinde ülkelerinde etkili olacağını  ifade eden Alman yetkililer, Portekiz, İngiltere ve Rusya’dan uzak durulmasını istedi. 

ŞİMDİ DE 'PLUS' ÇIKTI
Hindistan’da Delta varyantından daha bulaşıcı ve tehlikeli Delta Plus mutasyonu tespit edildi. 40 kişide yeni tehlikeli varyant görüldü.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...