Ses estetiği çok talep görüyor

Ses estetiği  çok talep görüyor

SAĞLIK Haberleri

Ses ameliyatlarını en çok ergenlik döneminde yeterince sesi kalınlaşmayan erkek çocuklar ve iş hayatında başarılı olmak isteyen ince sesli erkekler tercih ediyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kişinin iletişimdeki en önemli enstrümanı olan ses tonu ile ilgili yaşadığı problemleri ortadan kaldıran ses estetiği ameliyatlarına yoğun ilgi var. Yaş, cinsiyet ve fiziksel görüntü ile uygun olmayan ses bozukluklarının lazerle basit şekilde tedavi edilebildiğini söyleyen Liv Hospital Vadistanbul Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hakan Birkent “Kişinin ihtiyacına göre yapılan operasyonla, sesi kalınlaştırmak ya da inceltmek mümkün. Hiç şüphesiz ki güzel sesli olmak her insan tarafından istenecek bir özelliktir. Bu açıdan bakıldığında herkes ses estetiği için aday olabilir” dedi.

KADINLAR SESİNİ İNCELTİYOR   
Ses inceltme ameliyatlarını en çok kadınların tercih ettiğini söyleyen Prof. Dr. Birkent “Kalın sesli bir kadının telefon konuşması esnasında erkek ifadesi ile karşılaşması sık karşılaşılan bir durum. Bu ses problemi yapısal sebeplerden kaynaklanabileceği gibi uzun yıllar sigara içiminin bir sonucu olarak da görülebilir. Özellikle çocukluk döneminde çeşitli hormonal ilaç tedavileri kullanmak zorunda kalan kadınlarda da ilerleyen yaşlarda kalın ses problemi ile karşılaşmak mümkündür. Bu kadınlar ses inceltme ameliyatına ihtiyaç duyuyor” diye anlattı.

ERGENLERE SES KALINLAŞTIRMA AMELİYATI
İnce sesli bir erkeğin sosyal hayatta ve iş hayatında sıkıntılar yaşadığını belirten Prof. Dr. Birkent “Ses estetiği kavramı içerisinde bazı hastalarda sesin kalınlaştırılması sosyal iletişim ve toplum içindeki algı açısından son derece etkili ve faydalıdır. Ses kalınlaştırması uygulamaları genellikle erkekler için söz konusudur. Bu kapsamda en sıklıkla karşılaştığımız hasta grubunu ergenlik döneminde sesi yeterince kalınlaşmayan erkek çocuklar oluşturuyor. Ses terapisi çalışmaları ile yüz güldürücü sonuçlar alınabilen bu hasta grubu için uygulanacak birtakım cerrahi girişimlerle seste etkili ve kalıcı bir kalınlaşma elde etmek mümkündür.  ” diye konuştu.   
Sesin inceltilmesi amacıyla birkaç farklı cerrahi teknik uygulandığını ifade eden Prof. Dr. Birkent “Bunlardan en çok bilineni Tip 4 tiroplasti işlemidir. Ameliyat esnasında hastanın sesini duyup seste yeterli incelmenin elde edildiğinden emin olabilmek amacıyla lokal anestezi altında yapılır. Günümüzde lazer teknolojisi kullanılıyor” dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...