Yangının dumanı akciğeri yakıyor

Yangının dumanı akciğeri yakıyor

SAĞLIK Haberleri

Yangın bölgesinde havaya yükselen karbonmonoksit gazı ve partiküllerin akciğer sağlığını tehlikeye sokacağını söyleyen uzmanlar, yangına maruz kalan bölge insanları için ilk fırsatta hastaneye gitmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yangın esnasında dumandan ve zehirli gazlardan en az etkilenmek için, bir mendil ya da bir bezi ıslatarak ağız ve burunun kapatılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ersi Kalfoğlu “Yangın sırasında açığa çıkan partiküller bütün soluk borusuna ve akciğerlere zarar verir ve bu partiküllerin büyüklüğüne göre acil cerrahi müdahale yapılması gerekebilir. Yine yangında ortaya çıkan karbonmonoksit gazını solumak zehirlenmeye yol açabilir” dedi. Prof. Dr. Kalfoğlu “Yangın bölgesinde soluyarak alınan hava ile birlikte soluk borusu ve ciğerleriniz etkilenir. Kişi iyi olduğunu düşünerek bunu fark etmeyebilir. Sonrasında bakteri üreyebilir. Bu da enfeksiyon gelişimine sebep olur. Partiküllerden ve dumandan korumak için yangın bölgesinde eğilerek ilerlemek gerekir” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...