Ambulansla geldi yürüyerek gidecek

Düzenleyen:
Ambulansla geldi yürüyerek gidecek

SAĞLIK Haberleri

Azerbaycan'da iki yıl önce geçirdiği trafik kazasında boynu kırılarak felç kalan 17 yaşındaki Nazrin Aliyeva, Türkiye’de gördüğü tedavi sayesinde ayağa kalktı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Boynundan aşağısı tutmayan Nazrin şu anda oturabiliyor ve destekle de olsa belirli bir süre ayakta durabiliyor. Türkiye’deki tedavisi sırasında sağlık personelinin gösterdiği ilgi sayesinde yaşama motivasyonunun da yükseldiğini söyleyen Aliyeva “Artık hiçbir zaman yürüyemeyeceğimi düşündüğüm anda Türk doktorların gayretleri ve moral destekleri sayesinde hayata bağlandım. Türkiye artık ikinci vatanım” dedi. Kazadan hemen sonra kendi ülkesinde ameliyat edilen ve yoğun bir fizik tedavi sürecine giren genç kız, yapılan hiçbir tedaviye cevap vermedi. Kızlarının tedavisine Türkiye’de devam etmeye karar veren aile, Nazrin’i Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezine getirdi. Bir ay boyunca yoğun bir tedavi gören Aliyeva, kaybettiği hareket kabiliyetini yavaş yavaş kazanmaya başladı. Oturabilen, ellerini kullanabilen ve belirli bir süre ayakta kalabilen Aliyeva “En büyük dileğim en kısa zamanda tek başıma yürüyebilmek” diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...