Aspirin kanser tedavisinde kullanılabilir mi?

Aspirin kanser  tedavisinde kullanılabilir mi?

SAĞLIK Haberleri

Daha önce yapılmış 18 farklı kanseri kapsayan 118 çalışmasında diğer sağlık sebepleriyle aspirin alan hastaların hayatta kalma ihtimalinin yüzde 20 daha fazla olduğunun ortaya çıkması, bilim insanlarını aspirinin kanser tedavisinde kullanılması ile ilgili daha ileri çalışmalar yapmaya yöneltti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

İngiltere de başlatılan bir çalışmada araştırmacılar, üçlü negatif meme kanseri olan hastalarda aspirin test ediyor. Araştırma, tümör hücrelerinde östrojen, progesteron veya HER2 reseptörleri için pozitiflik saptanmayan üçlü negatif meme kanseri hastalarında aspirinin, tümörleri immünoterapiye duyarlı hâle getirip getiremeyeceğini test eden ilk çalışma niteliğini taşıyor. Araştırma, ucuz ağrı kesicinin, agresif hastalık formuna yakalanan kadınların hayatta kalma oranlarını artırıp artırmayacağını ortaya koyması açısından önem kazanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...