Ezbere iyot kullanmayın

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ezbere iyot kullanmayın

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Pandeminin başında ortaya atılan iyotun koronavirüsten koruduğu yolundaki iddiaların da etkisiyle son dönemde iyot kullanımının arttığını söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. Gülsüm Gönülalan “İyot sağlık için çok önemli bir mineral. Ancak iyot eksikliği olmayanların iyot kullanmasına gerek yok. Aşırı kullanımı tiroid kanserine sebep olabilir” dedi.

İyot eksikliğinde tiroit bezinin az çalıştığını ve bu durumda halsizlik, yorgunluk, kilo vermede zorluk ve saç dökülmesi gibi şikâyetlerin ortaya çıktığını ifade eden Dr. Gönülalan “Tiroit hormonu eksikliği mutlaka testlerle ortaya konmalıdır. Son aylarda iyot kullanımına teşvik var. Herkesin günlük ihtiyacımızın 10-20 katı gibi iyot içeren damlaları üçer-beşer damla kullanması çok sakıncalı. Yüksek doz iyot kullanımı, tiroit fonksiyonlarını bozabilir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...