"Hayatta kalıp kalmayacağınızın tek göstergesi aşı"

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
"Hayatta kalıp kalmayacağınızın tek göstergesi aşı"

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Şu ana kadar 14 binin üzerinde Covid-19 hastasını iyileştirdiğini belirten Prof. Dr. Şevket Özkaya, aşının emniyet kemer gibi olduğunu belirterek, "Şunu söyleyebilirim ki eğer Covid'e yakalanırsanız hayatta kalıp kalmayacağınızın tek göstergesi aşı olup olmadığınızdır" dedi.

Covid-19 sürecinin başında beri 14 binin üzerinde hastayı iyileştiren Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, yerli aşının gelmesiyle birlikte vatandaşların aşı tereddüdünün ortadan kalkması gerektiğini kaydetti. 

"HASTALIĞI AĞIR GEÇİRMEMİZİ ÖNLÜYOR"

Aşının emniyet kemeri gibi olduğunu dile getiren Özkaya, "Tek doz aşı olmuş ya da Çin aşısı oldu diye aşılandığını düşünen vatandaşlarımız var. Üzerinden zaman geçmiş aşıların koruyucu olmadığını biliyoruz. Bu aşıların mutlaka rapel dozlarının, hatırlatıcı dozlarının yapılması gerektiğini söylüyoruz. Şu an serviste yatan hastalarımız aşı olmamış veya aşılarını tamamlamamış kişilerden oluşuyor. Aşı, hastalığı ağır geçirmemizi önlüyor. Aşı emniyet kemeri gibidir. Hayat kalmanızı sağlayacak. Asıl olan kurallara uymak" diye konuştu.

"Hayatta kalıp kalmayacağınızın tek göstergesi aşı"

TEK GÖSTERGE 'AŞI'

Aşı olmamış ve akciğer tutulumu yaşamış 30'lu yaşlardaki hastaların durumlarını aktaran Özkaya, "Şu an şunu söyleyebilirim ki eğer Covid'e yakalanırsanız hayatta kalıp kalmayacağınızın tek göstergesi aşı olup olmadığınızdır. Polikliniğe pozitif bir hasta geldiğinde aşı olmamışsa biz korkuyoruz çünkü hastayı kaybetme riski var. Bu korkuyu siz yaşamayın ve sevdiklerinize de yaşatmayın. Sizlere aşı olmamış 30'lu yaşlarda 2 tane hasta göstereceğim. Çeşitli mazeretlerle aşısını geçiştirmiş ve Covid'e yakalanmış. 30'lu yaşlarda akciğer tutulumu ile gelen genç bir hasta var. 10 gün içinde ciddi akciğer tutulumu oldu. Solunum yetmezliği gelişti ve yoğun bakımda yatırmak zorunda kaldık. Ciddi akciğer parçalanması yaşadık. Şu ana bu hasta hayatta ve kurtuldu. Bu hastanın hayatta kalması şanstı. Çok pişman oldu. 'Keşke aşımı olsaydım' dedi. Aşısı yaparak taburcu ettik" şeklinde konuştu.

"Hayatta kalıp kalmayacağınızın tek göstergesi aşı"

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...