Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzmanlar uyardı: Yeni bir korona virüs salgını kapıda olabilir

Uzmanlar uyardı: Yeni bir korona virüs salgını kapıda olabilir

SAĞLIK Haberleri

Uzmanların ortaya koyduğu çalışma ile Covid-19’a benzer çeşitli korona virüsleri taşıyan hayvanların Çin ve Güneydoğu Asya’da her yıl binlerce insanı enfekte ettiği ortaya koyulurken bölgede yılda 400 bin enfeksiyonun meydana geldiğini tahmin ettiklerini açıkladılar.

Küresel salgın yeni korona virüsün, nasıl ortaya çıktığı hala gizemini korusa da uzmanlar arasında salgının nedenini bulmak için bir tür yarış başladı. Konuyla ilgili ortaya atılan komplo teorilerinin merkezinde iki iddia bulunuyor. Bu iddialardan biri virüsün yarasalardan insanlara bulaşması diğeri ise laboratuvar sızıntısından yayılması.

İNSANLAR ZARAR GÖRMEYE EN AÇIK TÜR

New York merkezli EcoHealth Alliance ve Singapur’daki Duke-NUS Tıp Okulu araştırmacıları, yarasaların virüsler için temel konak hayvan olduğu ve insanların da zarar görmeye en açık tür olduğu teorisini ortaya koydu. Yeni bir salgın konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, her yıl tahmini bu türde 400 bin enfeksiyon meydana geldiğini açıkladı.

GÜNEYDOĞU ASYA KRİTİK BÖLGE

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından desteklenen araştırmayla ilgili açıklamalarda bulunan Sydney Ünivesitesi’nden Edward Holmes, ‘’Bu, muhtemelen insanların hangi sıklıkla yarasalardan bulaşan Sars bağlantılı corona virüsle enfekte olduğunu ölçen ilk araştırma denemesi’’ şeklinde konuştu. Araştırmaya göre Asya alt bölgesinin korona virüsle enfekte olabilen iki düzine yarasa türüne ev sahipliğini yaptığını belirtti. Yalnızca Asya’da yaklaşık 478 milyon insanın korona virüsü taşıyan bu yarasalarla aynı yerde yaşadıkları ortaya koyuldu. Bununla beraber Güney Çin ve Myanmar’ın bazı bölgeleri, Laos, Vietnam ve Endonezya’nın virüs salgınına karşı tehlikeye en açık bölgeler olduğu aktarıldı.

ENFEKTE SAYISI MİLYONLARA ULAŞABİLİR

EcoHealth Alliance’tan Peter Daszk ve çalışma arkadaşlarının yaptığı çalışmasında ise yarasadan insana geçen korona virüsün yılda yaklaşık 50 bin kişiye enfekte olduğunu ve bu sayının milyonlara ulaşabileceği ortaya koyuldu. Çoğu hafif semptomlara sahip olduğu için insanlar arasında kolayca bulaşmadıkları tespit edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...