Yenidoğana K vitamini takviyesi

Yenidoğana K vitamini takviyesi

SAĞLIK Haberleri

Yetersiz K vitamini miktarı, yeni doğan bebeklerin, "yenidoğan hemorajik (kanama) hastalığı" riski altında kalmasına sebep oluyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bir kanama bozukluğu olan K vitamini eksikliği, özellikle prematüre bebeklerde daha uzun ve şiddetli seyrediyor. K vitamini eksikliği sebebiyle özellikle kafa içi ve iç organlarda meydana gelen kanamalar, beyin hasarı sonucu zekâ geriliği ve felç gibi önemli problemlere hatta bebeğin hayatını kaybetmesine sebep oluyor.

Yenidoğana K vitamini takviyesi
K vitamini; kan pıhtılaşması, kemik metabolizmasında rol oynayan yağda eriyen bir vitamindir

Türkiye'de K vitamini eksikliğinden kaynaklı kanamalar ve olumsuz sonuçları önlemek amacıyla tüm bebeklere, doğumu takiben tek doz K vitamini uygulanıyor. Sağlık Bakanlığı düşük doğum ağırlıklı bebeklerde K vitamini uygulama dozları yeniden düzenledi. Yenidoğan Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda 1500 gramın altında dünyaya gelen bebeklere doğumdan hemen sonra 0,5 mg K vitamini yapılacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...