Virüs pankreası vuruyor: Çocukluk diyabeti artabilir

Düzenleyen:
Virüs pankreası vuruyor: Çocukluk diyabeti artabilir

SAĞLIK Haberleri

İngiltere'de Tip 1 diyabetli 30 çocuğun incelendiği bir araştırma sonucunda, koronavirüs vakalarının en yoğun görüldüğü iki ayda çocuklarda görülen Tip 1 diyabet hastalığının neredeyse iki katına çıktığı tespit edildi.

Ziyneti KOCABIYIK

İngiltere’de Imperial College of London tarafından yapılan bir araştırmada ülkede koronavirüs vakalarının zirveye çıktığı mart ve nisan aylarında çocuklarda görülen Tip 1 diyabet hastalığının neredeyse iki katına çıktığı belirtildi.

Diabets Care adlı bilimsel dergide yayımlanan ve kısıtlı bir hasta grubunda yapılan çalışmada Tip 1 diyabetli 30 çocuk incelendi. Araştırmaya katılan 21 çocuğun daha önce koronavirüsle enfekte olduğu, beş çocuğun ise aktif koronavirüs hastası olduğu belirtildi.

Araştırmacılar, koronavirüsün pankreastaki insülin üreten hücrelere saldırması sonucunda böyle bir sonucun çıkmış olabileceğini belirtti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...