Uğur Şahin açıkladı: Biontech’ten milyon dolarlık anlaşma

Düzenleyen:
Uğur Şahin açıkladı: Biontech’ten milyon dolarlık anlaşma

SAĞLIK Haberleri

BioNTech'in Üst Yöneticisi ve Türk bilim adamı Prof. Dr. Uğur Şahin, Biontech’in yeni bir anlaşmaya imza attığını açıkladı. Kanser tedavisinde TCR teknolojisini geliştirmek için iş birliği yapan şirket Medigene adlı şirkete 29.5 milyon dolardan fazla ödeme yapacak.

Alman biyoteknoloji firması BioNTech geçtiğimiz gün kanser tedavisinde TCR teknolojisini geliştirmek için Medigene adlı şirket ile anlaşma yaptığını açıkladı.

29.5 MİLYON DOLARLIK ÖN ÖDEME

İki şirketin 3 yıllık imzaladıkları anlaşma kapsamında birlikte çalışacakları ve BioNTech’in kanser çalışmalarını yürüteceği belirtildi. Açıklamaya göre BioNTech, Medigene’ye 29,5 milyon dolar ön ödeme yapacak ve iş birliği döneminde şirkete araştırma fonu sağlayacak. Öte yandan anlaşma kapsamında araştırma boyunca da ödemelerin yapılacağı bildirildi.

KANSER HÜCRELERİNİ DEĞİŞTİREN TEDAVİ

BioNTech ve Medigene'nin iş birliğine yönelik tedavide doktorlar, bağışıklık sisteminden T hücrelerini hastadan alarak, kanser hücrelerini düşman olarak tanımaları için genetiğini değiştiriyor ve hastaya geri veriyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan BioNTech'in kurucu ortağı ve CEO’su Uğur Şahin, “Medigene ile yaptığımız bu iş birliğinde hücre terapisi ve TCR teknolojisini geliştirmeyi ve hücre tedavisi mühendisliği alanındaki yeteneklerimizi kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.


 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...