ABD Enerji Bakanlığı istihbarat raporunda yazdı: COVID-19 laboratuvar sızıntısından çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD Enerji Bakanlığı istihbarat raporunda yazdı: COVID-19 laboratuvar sızıntısından çıktı

SAĞLIK Haberleri

Daha önce koronavirüs pandemisinin nasıl başladığı konusunda ‘kararsız’ olan ABD Enerji Bakanlığı, şimdi tartışmalı ‘laboratuar sızıntısı’ teorisini destekliyor. FBI'ın ardından Enerji Bakanlığı, ABD'de laboratuvar sızıntısı iddiasını destekleyen ikinci federal kurum oldu. Öte yandan, bilim dünyasının büyük bir kısmı halen COVID-19'un doğal yollarla hayvanlardan insanlara bulaştığını iddia ediyor.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, ABD Enerji Bakanlığı artık COVID-19 pandemisinin büyük ihtimalle laboratuvardan çıktığı yönündeki teoriyi destekliyor. Bakanlığın bu değerlendirmesi, yakın zamanda Beyaz Saray ve seçilmiş Kongre üyeleriyle paylaşılan gizli bir istihbarat raporunda açığa çıktı.

ABD istihbaratının COVID-19'un kökenine ilişkin yazdığı raporda, Enerji Bakanlığının SARS-CoV-2 hakkındaki değerlendirmesini değiştiği görülüyor. Bakanlık, daha önce salgının nasıl başladığı konusunda ‘kararsız’ olduğunu bildirse de, ‘yeni istihbarat, akademik literatür çalışmaları ve hükümet dışındaki uzmanlarla istişare yapılmasının’ ardından görünüşe göre fikirleri değişti. Öte yandan, Bakanlığının koronavirüsün kaynağı konusundaki fikrini değiştiren şeyin ne olduğu açıklanmadı.

FBI DA LABORATUVARDAN ÇIKTIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Bu arada, Amerikan iç istihbarat birimi FBI da COVID-19’un 2021 yılında laboratuvar sızıntı sonucu ortaya çıktığını ileri sürmüştü. FBI, mikrobiyologlar, immünologlar ve diğer bilim insanlarından oluşan bir kadroya sahip ve şarbon ve diğer potansiyel biyolojik tehditleri analiz etmek için 2004 yılında kurulan Ulusal Biyoadli Analiz Merkezi ile çalışıyor.

Laboratuvar sızıntısı iddiası pek çok kişi tarafından desteklense de bilim camiasının büyük bir çoğunluğu COVID-19'un zoonotik bulaşma yoluyla ‘doğal kökenli’ bir şekilde hayvanlardan insanlara geçtiğini düşünüyor.

(Gizmodo)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...