DSÖ’den yeni varyant açıklaması: 10 kat daha bulaşıcı!

DSÖ’den yeni varyant açıklaması: 10 kat daha bulaşıcı!

SAĞLIK Haberleri

Delta ve Omicron varyantlarıyla varlığını devam ettiren Koranavirüs ile ilgili DSÖ’den kritik açıklama geldi. DSÖ, birden fazla koronavirüs varyantı bulaştığı zaman ortaya çıkan yeni varyant XE’nin bulaşıcılığı ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

Koronavirüs Delta varyantından sonra Omicron varyantı ile vaka sayılarında artış yaşanmıştı. Vaka sayılarında düşüş yaşanmaya başlanırken Dünya Sağlık Örgütü İngiltere’de ortaya çıkan yeni varyant XE çıktı. Açıklamaya göre  XE'nin BA'1 ve BA.2 Omicron suşlarının bir mutasyonu olan bir rekombinant olduğu açıklandı. Rekombinant mutasyonlar, bir hastaya birden fazla koronavirüs varyantı bulaştığı zaman ortaya çıkıyor.

BİRDEN FAZLA VARYANTIN BULAŞMASIYLA ORTAYA ÇIKTI

İngiliz uzmanların British Medical Journal'da yayınlanan bir makalesinde, varyantların çoğaltma sırasında genetik materyallerini karıştırıp yeni bir mutasyon oluşturduğu ifade edildi. Alfa varyantı da İngiltere’de çıkmıştı. DSÖ yeni mutasyon XE'nin Omicron'un BA.2 alt varyantından yüzde 10 daha bulaşıcı olduğunu duyurdu. Açıklamada bu sonucun ilk bulgu olduğunun ve kesin bir bilgiye ulaşmak için araştırmaların sürdüğünün altı çizildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...