Islak mendilde kanser tehlikesi

- Güncelleme:
Islak mendilde kanser tehlikesi

SAĞLIK Haberleri

Elimizden düşürmediğimiz, gerektiğinde çocuğumuzun ağzını sildiğimiz ıslak mendil seçiminde “etiket okuma”nın son derece önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar “Islak mendilin içeriğindeki bazı maddeler, alerjiden kansere kadar birçok hastalığın sebebi olabilir” değerlendirmesini yapıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Islak mendillerin yaz mevsiminde de kullanılmaya devam edeceğine işaret eden Sapro Temizlik Ürünleri Genel Müdürü Murat Gönül “Hassas cildi olanlar ciltlerinde kızarıklık, kaşıntı, kuruluk, batma hissi hissedebilir. Bazı maddeler histamini tetikleyerek, burun akıntısı ve gözlerde sulanma gibi yan etkiler oluşturabilir. Alerjik ciltlerde kurdeşen, alerjik dermatit, egzama gibi belirtiler görülebilir” dedi.

Gönül, mendil satın alırken içeriğindeki maddelere dikkat edilmesi gerektiğini belirterek “Seçtiğimiz ıslak mendilin alerjenler barındırmamasının yanı sıra; parfüm, paraben, alkol, sentetik lif ve kanserojen olduğu kanıtlanan SLS, SLES ve boya içermemesine de dikkat edilmeli” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...