Koronavirüs çocukların dilini değiştirdi: Artık filmlerdeki gibi konuşuyorlar

Düzenleyen:
Koronavirüs çocukların dilini değiştirdi: Artık filmlerdeki gibi konuşuyorlar

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs salgını döneminde karantinada kalan ve günün büyük bir bölümünü televizyon izleyerek geçiren çocukların film karakterleri gibi konuştuğu ve aksanlarının değiştiği tespit edildi.

İki senedir dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, insanların sağlıklarının yanı sıra hayat tarzlarını da derinden etkiledi. İngiltere Eğitim Standartları Ofisi (OFSTED), bu süreçte sayısız film seyreden çocukların aksanının değiştiğini bildirdi.

KONUŞMA BECERİLERİNDE GERİLEME

OFSTED'e göre, karantina döneminde günün büyük bölümünü film ve televizyon seyrederek geçiren çocuklar film karakterlerindeki gibi konuşuyor ve onlar gibi mimiklerde bulunuyor. Raporda, sohbetlerden uzak kalan çocukların konuşma becerilerinde gerileme görüldüğü belirtildi. Bazı bebeklerin de farklı yüzler görmeye alışık olmadıkları için temel yüz ifadelerini yerine getirmede zorlandıkları kaydedildi.

"SORUNLARA SEBEP OLABİLİR"

OFSTED baş müfettişi Amanda Spielman, "Özellikle küçük çocukların gelişimi konusunda endişeliyim. Bu konu, üzerinde durulmazsa potansiyel olarak ilkokullar için sorunlara sebep olabilir" dedi.

Defalarca tekrarlanan karantinaların çocuk gelişimi üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya koyan, yayımlanmış daha birçok rapor var. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...