Parmak bebeğe kalp ameliyatı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Parmak bebeğe kalp ameliyatı

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Sivas’ta 800 gram olarak dünyaya gelen prematüre bebek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yapılan nadir bir kalp ameliyatı ile hayata bağlandı.

Sivaslı Serpil ve Adem Derin çiftinin kızları Arya 26 haftalıkken 800 gram olarak dünyaya geldi. Hemen yenidoğan yoğun bakım ünitesinde kuvöze alınan Arya bebeğin kalbine giden iki damarın arasındaki üçüncü damarın kapanmadığı anlaşıldı. Acil ameliyat edilmesi gerekiyordu ancak bebeğin ameliyathaneye taşınması riskliydi. Bunun üzerine  Dr. Vural Polat ve Dr. Fatih Kılıçbay yoğun bakım ünitesinde bir ameliyathane ortamı oluşturarak, Arya bebeği yatak başında ameliyat etti.

Parmak bebeğe kalp ameliyatı

50 GÜN TAKİP EDİLDİ

Bebekteki rahatsızlığın doğumdan bir gün sonra ortaya çıktığını söyleyen Dr. Polat, doğum öncesi her bebekte kalpten çıkan iki büyük atardamar arasında bir ara damarın olduğunu ve doğumdan sonraki günlerde bu damarın kendiliğinden kapandığını belirterek “Fakat bazı bebeklerde bu damar doğumdan sonra da kapanmayıp açık kalır. Arya bebeğin de böyle bir problemi olduğunu anlayınca, 50 gün boyunca takip ettik. Bir türlü solunum cihazından ayıramadığımız için ameliyat ettik” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...