Ramazanda sindirimi kolaylaştırmak için çay önerisi

Düzenleyen:
Ramazanda sindirimi kolaylaştırmak için çay önerisi

SAĞLIK Haberleri

Ramazan ayına girmemiz ile birlikte vatandaş hazımsızlıkla ilgili bitkileri araştırmaya başladı. İftar sonrasında midede yaşanan şişkinliğe iyi gelen 3 bitki var. İşte sindirimi kolaylaştıracak çay...

COVID-19 salgını ve ramazan sürecinde hem beslenme hem de yaşam alışkanlıklarımızın değişmesi mide ve bağırsak rahatsızlıklarını da beraberinde getiriyor. Özellikle ileri seviyede sorunlar için bir sağlık uzmanına mutlaka danışılması gerekiyor. Ancak rutin rahatsızlıkları aşmak için çeşitli bitki çayları, meyveli sodalar ve besinlerin sindirime ve ağrılara iyi geldiğini düşünülüyor. Beslenme alışkanlıklarımızın değiştiği bu günlerde hazımsızlık ve mide sorunlarına iyi gelebilecek içecekleri sizler için hazırladık.

Bitki çayları sindirimi kolaylaştırır. Peki hangi 3 bitki çayı sindirimi sağlıyor? İşte cevabı...

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRAN 3 BİTKİ ÇAYI

NANE ÇAYI

Sindirim sistemindeki kaslarda spazm ve kasılmaları engelleyen, aynı zamanda gazın atılımını da kolaylaştıran nane mide şişkinliğine en ideal çözümlerden. Kullanımı da oldukça basit. İster nane yapraklarını çiğneyin, isterseniz aktardan aldığınız nane çayından günde 2-3 bardak tüketin, karar sizin.

REZENE ÇAYI

İdrar söktürücü, spazm giderici olarak bilinen rezene hazımsızlığa bağlı mide şişkinliği problemleri için de birebir. 1 tatlı kaşığı rezene tohumunu sıcak su dolu bir fincana atın ve 7-8 dakika demlenmesini bekledikten sonra için, işte bu kadar basit.

ZENCEFİL

Bağırsaklardaki parazitleri yok eden ve bağırsak gazına iyi gelen zencefile de şans verebilirsiniz. Bir bardağa zencefil ekledikten sonra üzerine sıcak su ekleyin ve on dakika demlenmesine müsaade edin. Ardından bir çay kaşığı bal ekleyip bir miktar limon sıkın. Bu çayı günde 3 kez tüketebilirsiniz.

Kahve

Yemeklerden sonra içilen kahveler de mide rahatsızlıkları için bire birdir. Kahve, içindeki kafein ile metabolizmayı hızlandıran kahve, sindirimi de kolaylaştırır.

Kimyon ve karabiber

Aşırı tüketmemek kaydıyla belirli ölçülerde tüketilmesi gereken, kimyon ve karabiber çayları kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda antiviral özelliği sayesinde gıdalardan kaynaklı oluşan zehirlenmeleri önler.

Papatya Çayı

Rahatlatıcı etkileri olan papatya çayı, sindirim sistemini rahatlatmak için yardımcı olan çaylar arasında yer alır.

Yeşil Çay

Son dönemde faydaları çok daha iyi anlaşılan ve tüm dünyada kullanımı yaygınlaşan yeşil çayın bağırsak ve mide sancılarını azalttığı düşünülmektedir. Yeşil çayın uzun süre demlenmesi tadını bozabilir ve içimini sertleştirebilir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...