Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Semptomları taşıyanlar maske taksın

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Semptomları taşıyanlar maske taksın

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyanın 50 ülkesinde görülen Covid-19’un Eris varyantının Türkiye’de de 9 kişide tespit edildiğini açıklarken, uzmanlar endişeye yol açacak bir durum olmadığını söyledi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Eris varyantının etkilerini ve alınması gereken önlemleri gazetemize değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 2020 ve 2021 yıllarında olduğu gibi kaotik ortam beklentisinin bulunmadığını belirterek “Yeniden bir ‘pandemi başlıyor’ gibi bir şey yok” dedi. Eris varyantının ölümcül olduğuna ilişkin bir değerlendirme olmadığının altını çizen Prof. Dr. Tevfik Özlü, bildirilen vakalarda hastalığın soğuk algınlığı gibi seyrettiğini, endişe veya panik oluşturacak bir durumun bulunmadığını kaydetti.

Eris varyantının da genelde soğuk algınlığı, grip gibi, burun akıntısı, hapşırma, geniz akıntısı, boğazda kaşıntı, hâlsizlik kırgınlık, tat-koku duyusu kaybı, öksürük, hafif ateş gibi belirtilerle seyrettiğini ifade eden Prof. Dr. Özlü “Belirtileri olan kişiler topluma karışmamalı ve maske takmalı. Kronik hastalığı olan 65 yaş üstü, bağışıklığı baskılanmış olan kişilerin kendilerini koruması lazım. Risk gruplarına grip aşılarını yaptırmalarını öneririm. Nisana kadar devam edecek bir süreç başlamış oldu. Dikkatli olmakta fayda var” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...