Sağlık
Yapay zeka destekli MR! Alzheimer'ı erken teşhis edebilir
03 Mayıs 2025 - 03:40
Elektronik sigara çocukları haritadan avlıyor! Influencer’lar satış tuzağına ortak
03 Mayıs 2025 - 03:30
Yapay zekâ, alzaymırı erken teşhis edecek! Algoritmalar MR çekimi ile birleştiriliyor
03 Mayıs 2025 - 03:20
İlaç takviyelerine de dikkat! Demirin fazlası zararlı olabilir
03 Mayıs 2025 - 03:10
Sporcu desteği kanserden de korur mu? Kreatin, bağışıklığı artırıyor
03 Mayıs 2025 - 03:00
40’ından sonra çıkan benlere dikkat! Deri kanseri artıyor
Sağlık Bakanı Memişoğlu müjdeyi verdi! 2 bin 239 hekim atanacak
Türkiye sağlıkta sınırları aşıyor! 2 milyon sağlık turisti geldi
İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Güner: Hastaneler 9’luk depreme bile dayanıklı olacak
Kansere karşı akıllı aşı dönemi başlıyor! Kemoterapi tarihe mi karışacak?
Bebek ölümlerine dikkat! Bu aşı da takvime eklenmeli
11 Nisan 2019 - 09:26
Böyle tedavi yöntemi görülmedi
Aydın’da arılar üzerine araştırmalar yapan ve yıllardır arıcılık sektörüne danışmanlık hizmeti veren İbrahim Altıntaş, bal arılarının soktuğu kişilere de şifa olduğunu ileri sürdü. Ağrısı olduğu dönemlerde ağrı kesici yerine bal arılarını kullandığını belirten Altıntaş, bunu panzehir niyetine yaptığını söyledi.
11 Nisan 2019 - 09:12
İnsan sağlığına yararlı yeni bir probiyotik ürün geliştirildi
Hitit Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda yeni bir probiyotik ürün geliştirildi.
11 Nisan 2019 - 02:40
Trans yağlar hafızayı bozuyor
Bilim dünyası kremalı bisküvi, çikolata, kraker, cips, patlamış mısır, şekerleme, kuru pasta, salata, salata sosu, aperitif yiyecekler, kızartma yiyeceklerde bulunan trans yağların bir zararını daha ortaya çıkardı.
11 Nisan 2019 - 02:38
Bakterilerle savaşta Türk imzası
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Keşli, İngiltere Birmingham Üniversitesi İmmünoloji ve İmmünoterapi Enstitüsü tarafından bakteriyel aşı geliştirme amacıyla kurulan ve dünyanın en önemli bilim insanlarının üyesi olduğu Bacterial Vaccination Network - Bakteriyel Aşı Geliştirme Ağı’nda Türkiye’yi temsil edecek.
11 Nisan 2019 - 02:36
Aşı reddi 6 yılda 130 kat arttı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, çocuklarına aşı yapılmasını reddedenlerin sayısı 6 yılda 130 kat arttığını söyledi.
11 Nisan 2019 - 02:32
Kuzey bebek kalp bekliyor
Geçmeyen soğuk algınlığı şikâyeti ile hastaneye götürülen Kuzey bebeğin kalp damarlarının doğuştan ters olduğu anlaşıldı.
11 Nisan 2019 - 02:27
Parkinsonun ayak sesleri: Adımlar küçüldüyse…
Parkinson hastalığının en önemli belirtilerinden biri hareketlerdeki yavaşlama... Sık sık takılıp düşmek kadar küçük adımlarla yürümek de hastalığın başladığını ortaya koyuyor.
10 Nisan 2019 - 16:04
Böbreklerinde 500 adet taş çıktı
Çanakkale’nin Ezine ilçesinde ameliyat olan Cahit Erol’un iki böbreğinden 500 adet taş çıktı.
10 Nisan 2019 - 10:56
Sosyal medya bağımlılığına dikkat
Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, sosyal medya bağımlılığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
10 Nisan 2019 - 10:51
Duygusal yıpranma 'kırık kalp sendromu'na yol açıyor
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hakan Erikçi, kalbimizin beklenmedik ölümler, ayrılık, kaza ya da ani şoklar (piyango vurması) gibi ani duygu değişimlerinden olumsuz etkilendiğini söyledi. Bu duygu değişimlerinin hormonların da dengesini bozarak 'kırık kalp sendromu'na yol açtığını belirten Uzm. Dr. Erikçi, “Belirtileri de göğüste başlayan şiddetli ağrıya nefes darlığının eşlik edip kalp krizini taklit etmesidir. İyi yanı tehlikeli olmadığı gibi tedavi edilebilir olmasıdır” dedi.
10 Nisan 2019 - 10:51
20 yıldır Parkinsondu, 5 yıldır titriyordu..Beyin piliyle sağlığına kavuştu
Bursa'da 20 yıldır Parkinson hastası olan ve 5 yıldır da hastalığa bağlı olarak aşırı titreme şikâyeti bulunan 59 yaşındaki F.D., Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez yapılan beyin pili takılması ameliyatı sonrasında günlük hayatına normal bir şekilde döndü.
09 Nisan 2019 - 14:10
Geçmeyen baş ağrısına botoks
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, kronik baş ağrısının insanların yaşam kalitesini, iş ve aile hayatını bozan-engelleyen yaygın sebeplerden biri olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bayanlarda daha sık görülmektedir. Kalıtsal özellik gösterir, stresle tetiklenir.Baş ağrısına neden olan sebepler içerisinde sinüzit hastalıkları, migren, beyin içi damar ve tümör yapıları en sık sebeplerdendir. Uygun süre ilaç ve süreç tedavisine rağmen geçmeyen baş ağrısında güncel tedavi yöntemleri iyi bir alternatif oluşturmaktadır” dedi.
09 Nisan 2019 - 12:17
Bahar yorgunluğuna karşı doğal reçete
Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Gök, baharın gelişiyle birlikte ortaya çıkan yorgunluk, mutsuzluk ve dikkatsizlik gibi olumsuzlukların, doğru beslenme ve bedensel aktivitelerle aşılabileceğini söyledi. Gök, kahvaltıda yumurta, muz ve yulaf ezmesine yer açarak güne enerjik başlanabileceğini, yoğurda kakao ekleyerek stresin azaltabileceğini, günde bir avuç kabak çekirdeği ile de bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğini belirtti.
09 Nisan 2019 - 11:44
Bağışıklığın formülü D vitamini
İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, kararsız havaların hastalıklara davetiye çıkarabildiği bahar mevsimiyle birlikte bağışıklığı güçlendirmenin en iyi formülünün D vitamini deposu güneş olduğunu bildirdi.
09 Nisan 2019 - 06:27
Önce böbrek sonra bebek
Adana’da böbrek yetmezliği sebebiyle 2003 yılında babasından böbrek nakli yapılan genç kadın, uzun süren tedaviden sonra bebek sahibi olunca gözyaşlarını tutamadı.
09 Nisan 2019 - 06:25
Burnunuzu sosyal medyadan seçmeyin
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Necdet Demir, son yıllarda burun estetiğine olan talebin artışında sosyal medyanın etkili olduğunu söyleyerek “Sosyal medyadan doktor veya burun beğenip seçmek ardından estetik ameliyatı yaptırmak doğru değil. Herkesin burun şekli kendine özeldir.
09 Nisan 2019 - 06:22
Glütensiz beslenme zayıflama aracı değil
Çölyak hastaları için başlıca hatta tek tedavi yöntemi olan glütensiz beslenmenin, sağlık açısından birçok faydası olduğunu söyleyen Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik “Ancak bu diyetin zayıflamak amacıyla bilinçsizce uygulanması diyabet ve kalp hastalığına zemin hazırlayabilir” dedi.
09 Nisan 2019 - 06:20
Sıkı aile bağları kalbe iyi geliyor
Prof. Dr. Öz, kalp sağlığı için Akdeniz tipi beslenmenin en ideal beslenme şekli olduğunu söyledi.
09 Nisan 2019 - 06:18
Tüp bebek risk altında mı?
Bugüne kadar tüp bebek metoduyla yaklaşık sekiz milyon çocuk doğdu. Tüp bebeklerin normal yolla dünyaya gelen bebeklerden daha fazla sağlık problemi yaşayıp yaşamadığı ailelerin kafasını karıştırıyor.
08 Nisan 2019 - 23:59
Ceviz Kabuğunun Faydaları Nelerdir, nelere iyi gelir? Ceviz kabuğu suyu faydaları
Ceviz kabuğunun faydaları ve ceviz kabuğu suyunun hazırlanışı gibi konular son zamanlarda internette sıkça araştırılıyor. Cevizin birçok faydası olduğu biliniyor ancak ceviz kabuğunun da şifa kaynağı olduğu ve sağlık konusunda birçok faydası olduğu yeni yeni öğreniliyor. Ceviz kabuğunun saça faydaları ve ceviz kabuğunun cilde faydaları saymakla bitmiyor. Saçlara parlaklık kazandırmak ve kepeklerden kurtulmak için kullanılan ceviz kabuğu, cildin ışıltısını yeniden kazanmasını da sağlıyor. Ceviz kabuğu suyu nasıl hazırlanır, ceviz kabuğu suyunun faydaları gibi merak edilenlerin cevabı haberimizde
08 Nisan 2019 - 13:31
Bahar yorgunluğu ile mücadele neler yapılmalı! Bahar yorgunluğu nasıl geçer, neler tüketilmeli?
Diyetisyen Cansu Arslan, bir çoğumuzda görülebilecek “bahar yorgunluğunun” beslenme ve uyku alışkanlığında yapacağımız değişikliklerle üstesinden gelinebileceğini söyledi. İşte Bahar yorgunluğunun üstesinden gelmek için yapılması ve tüketilmesi gerekenler...
Başa Dön
1
...
447
448
449
450
451
...
477
Sona Git