ABD Başkanı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik

- Güncelleme:
ABD Başkanı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik

Seçim 2023 Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi sonrası tebrik geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17. kez zaferini ilan etmesinin ardından ABD Başkanı Biden'dan tebrik geldi. Biden, Twitter hesabından yayımladığı tebrik mesajında, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. NATO Müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum” ifadelerine yer verdi. 

BİR TEBRİK DE BLINKEN'DEN

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de YSK'nın resmi sonuçları duyurmasının ardından Twitter hesabından Erdoğan'ı tebrik etti.

Blinken, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı ve Türkiye'nin köklü demokratik geleneğini yansıtan katılım oranı nedeniyle Türkiye'deki seçmenleri tebrik ediyorum. Türkiye, değerli bir NATO müttefiki ve ortağıdır. Türk halkının seçtiği hükümetle birlikte çalışmalarımıza devam etmeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı. İHA

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...