Bakan Kirişçi: Depremlerin faturası 2.37 trilyon lira

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Kirişçi: Depremlerin faturası 2.37 trilyon lira

Seçim 2023 Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin maddi açıdan Türkiye'ye ne kadar zarar verdiğini açıkladı. Bakan Kirişçi, faturanın 2 trilyon liradan fazla olduğunu aktardı. Kirişçi, bu rakamın daha da artabileceğini dile getirdi.

Kahramanmaraş’a giden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Pazarcık İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Kirişçi, burada partililere hitap etti. Yaşanan büyük felaketin ardından kendilerine düşenin, depremin yaraları sarmak olduğunu belirten Bakan Kirişçi "Gidenleri getiremeyiz ama yarları en iyi şekilde sararız Allah'ın izniyle" dedi.

“BAKANLIĞIMIZA AİT 5 BİN ARAÇ SAHADA"

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Vahit Kirişci “Herkes bizim bu işin nasıl üstesinden geldiğimizi konuşuyor. Çok güçlü kurumlarımız, insan kaynağımız ve makina parklarımız var. Bu memleket 3 ambulansı bir arada göremezken bugün hava araçlarımız mevcut. Sadece bizim Bakanlığımızın 11 binin üzerinde aracı vardı. Bunun 5 binini sahada tuttuk. Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamanın gayreti ve çabası içerisinde olduk. Önce çadır, sonra konteyner kentler, şimdi de kalıcı konutları konuşur hale geldik" ifadelerini kullandı.

“BUNUN DA ÜSTESİNDEN GELİRİZ”

Kirişçi, depremin ülkeye maddi açıdan zararını da aktardı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci "Kahramanmaraş'ta örneğin kent merkezlerinde 72 bin 500 civarında kalıcı konut, kırsalda da 30 bin 180 köy evi yapılacak. Bunlarla ilgili farklı lokasyonlarda temel atma törenleri gerçekleştirildi. 11 ildeki depremin faturası 105 milyar dolar (2.37 trilyon lira). Bu daha ön tespit. Az bir para değil ama güçlü ülkeler bunun üzerinden gelir. Hiçbir şeyin eksikliğini çok şükür çekmedik. Temel atma törenleri devam ediyor. 848 TOKİ ihalesi gerçekleşti. Bunlar peyderpey yapılacak" diye konuştu.

“ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYENLER VAR”

Kirişci, Türkiye'yi başka yönlere götürmek isteyenlere ilçe halkının fırsat vermeyeceğine inandığını vurgulayarak “Bunu herkese anlatmak lazım. 31 Ekim 1919'da Sütçü İmam'ın bu memleketi işgal etmek isteyenlere sıktığı kurşun neyse, istiklal ve istikbalin marşı olan İstiklal Marşı'nı yazan Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bir daha bu memlekete İstiklal Marşı yazdırmasın' demişse, bizim bu ecdadın sözünü yere düşürmememiz lazım. Ülkeyi bölmek isteyenler, bu ülkeyi yine birilerinin kuklası haline getirmek isteyenler var. Gündemi belirlenen bir ülke iken gündem belirleyen ülke olduk” sözlerini sarf etti.

“BİRDEN BU DOĞALGAZ NEREDEN ÇIKTI?”

Türkiye'de bugün Togg, TCG Anadolu ve doğalgaz gibi herkesi gururlandıran şeyler olduğuna işaret eden Vahit Kirişci, şunları kaydetti: Doğalgazımız yokken 35 yılık bir doğalgaz çıktı. Nereden çıktı bu? Bu ülkede dün de önceki gün de doğalgaz vardı. Kavgadan, dövüşten bizim buraya bakmamıza fırsat vermediler. Şu anda ülke olarak, liglerin üstünde bir ligdeyiz. Zorlukların üzerinden gelebilmenin yegane yolu kendi özgüvenimizdir. Kahramanmaraş'ı 8-0 yapmamız için önümüzde bir engel yok. Bütün şartlar bizim lehimize. Seçmen sandığa giderken milli birlik ve beraberlikten yana olanı mı, yoksa bunları yok sayıp bu ülkeyi bölmek isteyenler, gündemini başkasının belirlediğinden yana olanı mı tercih edeceğini gençlerimize anlatacağız. Onlara bunu ifade edeceğiz. Eğer bu ayrımı yaparsak sandıkta oyların gideceği yer Cumhur İttifakı olacak.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...