CHP Lideri Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar mitinginde konuştu: Suriyelileri gönderme vaadini yineledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar mitinginde konuştu: Suriyelileri gönderme vaadini yineledi

Seçim 2023 Haberleri

Seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’da konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bulunan Suriyelileri ülkelerine gönderme vaadini tekrarladı. CHP Lideri, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’le ilgili de ‘hakkını savunacağım’ dedi. Kılıçdaroğlu'nun sayıları 15 milyon civarı olan emekliler için ikramiye vaadi dikkat çekti.

Türkiye seçim için son düzlüğe girerken cumhurbaşkanı adayları şu sgümiting programlarına ağırlık veriyor. Bu kapsamda Millet İttikanı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar’daydı.

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığına göre; Zafer Meydanı’nda halka seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeliler başta olmak üzere bütün mültecileri 2 yıl içerisinde ülkelerine göndereceklerini söyledi.

EMEKLİLERE 15 BİN LİRA İKRAMİYE VAADİ

Emeklilere yönelik vaatlerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Emekliler 2015'ten beri bayramlarda birer maaş ikramiye verin dedim ‘en az asgari ücret kadar olsun’ dedim. Sonra parayı nerden bulacaksınız? Sonra seçim geldi verdikleri ikramiyeyi biraz arttırdılar. Sözüm söz Kurban Bayramında bankaya gittiğiniz 15 bin TL ikramiyeniz hazır olacak ve alıp, bulacaksınız. Parayı nerden bulacaksınız diye bağırdılar tefeciler, 5’li çeteye gelince para var, vatandaşa gelince parayı nereden bulacaksınız? Onlardan alıp emekçilere vereceğim” dedi.

“SİNAN ATEŞ’İN HAKKINI SAVUNACAĞIM”

Konuşmasında geçtiğimiz aylarda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'e de değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Sinan Ateş’in hakkını hukukunu savunacağım, kimse endişe etmesin. Ankara’nın göbeğinde ateş edip birini öldürecekseniz sonra dosyası gizli, neden kardeşim? Dürüst olduğu için, ahlaklı olduğu için, vatansever olduğu için, Ülkücü olduğu için gideceksin, vuracaksın ve Bay Kemal bunu seyredecek. Seyretmem, failleri bulacağım ve yargıya teslim edeceğim.”

“SURİYELİLERİ ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİM”

Suriyeliler başta olmak üzere diğer mültecilerin ülkesine gönderileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim sınırlarımız yol geçen hanına döndü. 3 milyon 600 bin Suriyeli resmi rakam. Gayri resmi rakam 4-5 milyon. Ey ne yapacağız, Bay Kemal’e güveneceksiniz. Bizim sınırımız yol geçen hanı olmayacak. Öyle geldiniz, buraya gelip yerleştiniz, yok kardeşim. En geç 2 yıl içerisinde herkesi kendi ülkesine göndereceğiz. Hiç endişe etmeyin.

 Biz ırkçılık yapmıyoruz, onlar bizim komşumuz ama yeter kardeşim. Asgari ücretin altında çalışıyorlar, büyük sıkıntı yaşıyorlar. Suriye ile barışacağız, onların yolunu, köprüsünü, kreşiniz ve okulunu Avrupa Birliği (AB) ve bizim müteahhitlerimiz yapacak. Sonra diyeceğiz ki buyur kardeşim, sen gezmek ve eğlenmek istiyorsan gel ama onun dışında çalışacaksa önce benim evladım çalışacak. Bizim çocuklarımız çalışıp, onlar iş güç sahibi olacak. Yurtseverlik budur biz kendi evlatlarımız için çalışacağız.”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...