CHP'de Kılıçdaroğlu'na tepkiler artıyor: Hiçbir şey olmamış gibi yapamayız!

- Güncelleme:
CHP'de Kılıçdaroğlu'na tepkiler artıyor: Hiçbir şey olmamış gibi yapamayız!

Seçim 2023 Haberleri

Onikinci yenilgisini alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu zor günler bekliyor. Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar “’mücadeleye devam’ deyip koltuğunu bırakmayacağını söylese de CHP içinde kazan kaynamaya başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nu hedef alan ‘değişim’ çağrısının etkileri sürerken topa CHP’li Mehmet Akif Hamzaçebi girdi. Hamzaçebi “Kimse bu sonuçlardan bir başarı öyküsü oluşturmaya kalkışmasın. Ortada Genel Başkanı’mız ve partimiz açısından tam bir başarısızlık vardır. Ciddi bir değerlendirme zorunludur” diyerek değişim çağrısı yaptı.

Kervana katılan son isim ise CHP eski Genel Sekreteri ve İstanbul vekili Gürsel Tekin oldu. Kılıçdaroğlu’nun çekilmesi hâlinde genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Tekin “Siz seçimden seçime sahaya çıkarsanız olmaz. Ben tek başıma yüz bin kilometre yol dolaştım. Dolaşırken bile benimle kafa buldular” diye konuştu.

TBMM’de konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise “Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisinin, hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapacağını düşünmesin” dedi. Özel “Cuma günü yemin törenini yapacağız. Cumartesi günü kapalı grup toplantısında bir araya gelecek, bir grup başkanı 3 grup başkan vekili seçeceğiz. Engin Özkoç milletvekili değil, Engin Altay ve ben grup başkan vekilliği görevine talip değilim. 8 arkadaşımız bu göreve talip oldu. Cumartesi seçimimizi yapacağız” dedi.

Gazetecilerin “Partide genel başkanlık sorunu var mı” sorusuna ise Özel “Sayın genel başkanın, MYK’nin seçim değerlendirmesinin ardından yol haritasını belirleyip paylaşacağız” ifadelerini kullandı. CHP’de MYK toplantısı yarın saat 13.00’te parti genel merkezinde yapılacak. Yol haritası ele alınacak. Öte yandan seçimlerin tartışılan ismi Tuncay Özkan’ın odasını boşalttığı iddia ediliyor. CHP’de medya ve iletişim ayağını yürütecek yeni bir ismin gelmesi bekleniyor.

Seçim sonrası İyi Parti içinde de benzer ‘iç hesaplaşma’ var. Parti içindeki bazı isimlerin, seçim dönemindeki bazı tutumlardan rahatsız olduğu ve Meral Akşener’e karşı bir toplantı yapacağı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...