Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu oyunu kullandı: Tüm dünyaya ders verdik

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi bağlamında oyunu Antalya’da kullanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sonuçların Türkiye ve Türk milleti için hayırlara vesile olmasını dileyen Çavuşoğlu, “Tüm dünyaya bir ders verdik” ifadesini kullandı.

Türkiye, Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi için yeniden sandık başında.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eşi Hülya Çavuşoğlu Antalya’nın Alanya ilçesinde oylarını kullandı.

İhlas Haber Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre Çavuşoğlu çifti, Alanya ilçesi Türkler Mahallesi'ndeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu’nda 2333 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

"TÜRK MİLLETİ DEMOKRASİYE DÜŞKÜNDÜR"

Bakan Çavuşoğlu oyunu kullandıktan sonra gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Daha önce başkanlık sistemi ya da Anayasanın böyle bir maddesi olmadığı için ilk defa ikinci tura kalındığını hatırlatan Çavuşoğlu, “İkinci tura iyi hazırlandık, tüm adaylar çalıştı. Demokratik olgunluk içerisinde geçen birinci tur, tüm dünyaya da bir ders verdi. Türk milleti demokrasiye düşkündür” yorumunu yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu oyunu kullandı: Tüm dünyaya ders verdik

"TÜRK DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN"

İkinci turun demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesini temenni eden Çavuşoğlu, “Yabancı ülkelerde seçim havası tam bir demokrasi şöleni oldu. Biz böyle bir milletiz, farklı taraflarda olabiliriz ama demokrasiye hepimizin sahip çıkması lazım. Diğer taraftan bugün can Azerbaycan’ın bağımsızlık günüdür. Selamlarımı iletiyorum, yarın da İstanbul’un fethinin yıl dönümüdür. Bugün ve yarın bizim için Türk dünyası için önemli bir gündür” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...