Düğümü Sinan Oğan çözecek

- Güncelleme:
Düğümü Sinan Oğan çözecek

Seçim 2023 Haberleri

Sinan Oğan’a oy veren seçmenin tercihi, 28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur seçimin sonucunda belirleyici olacak.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Seçimin kilit ismi Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan oldu. Oğan 2 milyon 825 bin seçmenin oyunu alarak yüzde 5,20’lik bir oran yakaladı. Sinan Oğan’a oy veren seçmenin tercihi, 28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur seçimin sonucunda belirleyici olacak. Oğan son yaptığı açıklamada, “Şu an şunu ya da bunu destekleyeceğiz demiyoruz. Türkiye’yi asla bir krize düşmesine müsaade etmeyeceğiz. Terörle arasına mesafe koymayan bize gelmesin” demişti. 2011 Türkiye genel seçimlerinde MHP’den Iğdır milletvekili seçilerek Meclise giren Oğan, 2015 yılında MHP’den ihraç edildi, fakat açtığı davayı kazanarak partiye geri döndü. 2017 yılında üç MHP milletvekili ile birlikte tekrar ihraç edildi. 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi için Ata İttifakı tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterildi.

Düğümü Sinan Oğan çözecek

İLK ŞARTI ‘TERÖRE MESAFE’

MHP’den ihraç edildikten sonra teklif gelmesine rağmen İyi Parti’ye katılmayarak, MHP’li kimliğini koruyan Oğan, kendisini Atatürkçü olarak tanımlıyor. Oğan, seçim sonrası yaptığı ‘En başından beri gözüken o ki seçimler ikinci tura kalacak ve Türk milliyetçileri, Atatürkçüler ikinci turun belirleyeni olacaklar. Eğer ikinci turda bizim desteğimize ihtiyaç duyan birisi olursa önce terörle, terör örgütlerinin siyasi uzantılarıyla arasına mesafe koymak zorunda. Siyasete ilk girdiğimiz günden bu yana söylediğimiz şeylerde hiç değişiklik olmadı, ilk gün ne diyorsak şimdi de aynısını diyoruz” konuşmasında şartlarını öne sürmüştü. Seçim sonrası Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Oğan’ı telefonla arayarak seçimlerdeki başarısı dolayısıyla tebrik etti. Oğan, seçim öncesi yaptığı bir açıklamada da seçimin ikinci tura kalması durumunda masaya bedava oturmayacaklarını, ikinci tura kalan adaylarla pazarlık masasına oturacaklarını belirtmişti. Ayrıca bakanlık ve cumhurbaşkanlığı yardımcılığı isteyeceklerini dile getiren Oğan, ‘Olursa katılırız olmazsa, anlaşamazsak yolumuza bakacağız’ demişti.

AKADEMİK KARİYERE SAHİP

Azerbaycan Türkü bir ailenin çocuğu olarak Iğdır’ın Melekli beldesinde doğan Sinan Oğan siyasetçi kimliğinin yanında akademik bir kariyere de sahip. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan ve yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamlayan Oğan, Moskova Devlet Üniversitesinde doktora çalışmasını tamamladı. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Üniversitesinde öğretim görevlisi ve dekan yardımcısı olarak görev yaptı. Yayımlanmış üç kitabı ve 500’den fazla makalesi bulunuyor.

SİYASİ KRİZE İZİN VERMEYİZ

Sinan Oğan, seçimlerde istedikleri hedeflere ulaştıklarını belirterek “Bundan sonra Türkiye’nin bir siyasi krize, çalkantıya girmemesi için bütün sorumluluğu üstleneceğiz” dedi. Seçimlerden önce yüzde 11-12 civarında oy almayı beklediklerini belirten Oğan “O oyu aldığımızı da düşünüyoruz aslında ama birtakım sandıklarda yüzde 2’lik bir erozyonumuz oldu. İkinci tur için istişare yapacağız. En kısa sürede inşallah bir neticeye varacağız. Bu netice, Sinan Oğan’ın kararı olmayacak, bir ortak aklın kararı olacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...