Dünya liderleri sıraya girdi! Birbirini ardına kutlama mesajları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya liderleri sıraya girdi! Birbirini ardına kutlama mesajları

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmasının kesinleşmesiyle birlikte yurtdışından ilk tebrik mesajları da gelmeye başladı. Erdoğan'ı ilk tebrik edenler; Katar Emiri Tamim Bin Hamad, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe oldu.

Vatandaşlar 2. tur Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına gitti. Sandıkların tamamına yakının açılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmasını da garantilendi. Yurt dışından Katar Emiri Tamim Bin Hamad, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden ilk liderler oldu.

Katar Emiri Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferinizi tebrik eder, yeni döneminizde başarılar dilerim. Kardeş Türk halkının ilerleme, refah ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri daha geliştirmek açısından arzularınızı gerçekleştirmenizi dilerim." dedi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise tebriklerini Türkçe sundu.

Somali Cumhurbaşkanlığı Ofisi de Türkçe mesaj paylaşarak Erdoğan'ı tebrik etti.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Ekselansları'nı @RTErdogan kardeşimi yeni bir cumhurbaşkanlığı dönemi kazandığı için tebrik ediyorum. Bu zafer, cumhurbaşkanının ülkesini gelişmiş ülkeler sıralamasına yerleştiren başarılı proje ve politikalarına #أردوغان halkın güveninin #التركي

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...