Fener Rum Patriği seçim zaferi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fener Rum Patriği seçim zaferi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutladı

Seçim 2023 Haberleri

Fener Rum Patriği Bartholomeos 28 Mayıs'ın ardından bir mesaj yayınladı. Patrik Bartholomeos Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarı nedeniyle kutladı.

Türkiye geçtiğimiz Pazar günü sandığa gitti. Milyonlarca seçmen cumhurbaşkanı seçmek için iradesini ortaya koydu.

YSK’nın kesin olmayan sonuçlarına göre; 28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı 2. tur oylamasının galibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Yakın zamanda Yeni Kabine’nin kurulması beklenirken yurt içi ve yurt dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajları gelmeye devam ediyor.

FENER RUM PATRİĞİ’NDEN ERDOĞAN TEBRİK

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Fener Rum Patriği Bartholomeos, seçim zaferi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladı.

“GÖNÜLDEN KUTLUYORUZ”

Fener Rum Patrikhanesinden seçim sonuçlarına ilişkin bir mesaj yayınlandı.

Mesajda, şunlar kaydedildi:

"Milletimizin demokrasiye olan bağlılığını, 2. turda da yüksek katılım oranı ve sükunetle gerçekleştirdiği oy verme süreci vasıtasıyla tüm dünyaya gösterdiği seçimlerde halkımızın büyük teveccühü ile bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilmeniz münasebetiyle zatıalinizi Patrikhanemiz ve Rum cemaatimiz adına gönülden kutlamaktayız."

Bartholomeos, mesajında "Yeni dönemde ülkemizin ve Rum cemaatinin daha da güzel günler göreceğine derin inançla yüce Allah'ın zatıalinize kuvvet, sağlık ve uzun ömürler ihsan etmesini dilemekteyiz." ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...