Fransız basını Kasımpaşa’ya giderek eski komşularına Erdoğan’ı sordu: Sokağın dilini konuşan adam

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Fransız basını Kasımpaşa’ya giderek eski komşularına Erdoğan’ı sordu: Sokağın dilini konuşan adam

Seçim 2023 Haberleri  / Haber Merkezi

Fransız France 24 kanalı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasımpaşa’da yaşayan eski komşularına giderek mikrofon uzattı. Komşuları Erdoğan'ın gençlik dönemi hakkında birbirinden ilginç sözler sarf etti. Bir komşusu ise Erdoğan'ın korumalarının vatandaşları uzaklaştırmasından hiç hoşlanmadığını söyledi.

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

Türkiye seçim arifesinde… Türk halkı 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem TBMM üyelerini belirlemek için sandık başına gidiyor…

Kritik seçimler için adeta nefesler tutulurken dış basının Türkiye’deki seçimlere ilgisi devam ediyor.

Zaman zaman taraflı haber ve manşet kapaklarıyla gündeme gelen Batı basını, seçime sayılı günler kala Türkiye’deki röportajlarına ağırlık vermeye başladı.

O röportajlardan birisine de Fransız haber kanalı France 24 imza attı.  Fransız kanal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğup büyüdüğü İstanbul’un Kasımpaşa ilçesine giderek nabız yokladı.

“HİÇ KİMSE REİS'İ UNUTMADI”

Kanalın İstanbul muhabiri Asiya Hamza, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin fotoğrafını kullanarak başladığı haberinde "Kasımpaşa'daki hiç kimse 'Reis'i unutmadı. Komşuları, kaderinde zaten parlak bir gelecek olan cömert adamı anlattı” diye yazdı.

Kasımpaşa'nın uzun yıllardır tersane işçilerine ev sahipliği yaptığına dikkat çeken yazar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gemi kaptanı olan babası Ahmet Erdoğan'ın da bu nedenle Rize'den göçtükten sonra buraya yerleştiğini, Erdoğan'ın gençken simit satarak cep harçlığını çıkarttığını belirtti.

BAKKAL KOMŞUSU ERDOĞAN’IN CÖMERTLİĞİNİ ANLATTI

Erdoğan'ın evinin hemen karşısındaki bakkalın sahibi Semiha Karaoğlupaçal, Fransız kanalına Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmadan önce orada yaşadığını belirterek, "Alışveriş için dükkanımıza gelir, her sabah işe gitmeden önce selam verirdi. Recep Tayyip Erdoğan her zaman hayırsever biri olmuştur. Çocuklara vermek için dükkanımızdan bir şeyler alırdı, Cuma günleri onlara harçlık verirdi." ifadelerini kullandı.

Fransız basını Kasımpaşa’ya giderek eski komşularına Erdoğan’ı sordu: Sokağın dilini konuşan adam

“ONU HİÇBİR ŞEY DURDURAMAZ”

"Erdoğan ile gurur duyuyoruz, onu seviyoruz çünkü o bizden biri." diyen Karaoğlupaçal, "O bunun için doğmuş. Allah'tan başka kimseden korkmuyor. Dualarımızla galip gelecektir. Onu hiçbir şey durduramaz." dedi.

"SOKAĞIN DİLİNİ KONUŞAN ADAM”

Nüfusun çoğunluğunun mütevazı kökene sahip bu adamla kendini özdeştirdiğini belirten Hamza, "Sokağın dilini konuşan adam, gerçek bir halk kahramanı" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Yazar, ardından mikrofonu mahallenin kuaförü Gönül hanım uzattı.

27 yıldır Kasımpaşa'da yaşadığını ve bir dönem Erdoğan'ın oturduğu binada kaldığını belirten Gönül hanım, "Erdoğan'ı bir kaç kez gördüm. Belediye başkanıyken ve hükümetteyken bizi ziyarete geldi. İnsanlara yakın birisi. Bir gün kapı çaldı. Kapıyı açtığımda karşımda Erdoğan'ı görmeyi beklemiyordum büyüklere saygı göstergesi olduğu için elini öpmek istedim ama o istemedi. İnsani olarak çok iyi birisi, başkan olarak çok saygı duyuyorum." dedi.

"KORUMALARININ İNSANLARI UZAKLAŞTIRMASINDAN HOŞLANMIYOR"

Erdoğan'ın yaşadığı binada kalan 72 yaşındaki Hüseyin Üstünbaş da söz veren France 24 muhabiri, Üstünbaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kişisel olarak tanıyan tek kişi olduğunu ve dış basının ziyaretlerine alışık olduğunu belirterek ev sahibinin salonundaki Erdoğan fotoğrafına dikkat çekti.

Fransız basını Kasımpaşa’ya giderek eski komşularına Erdoğan’ı sordu: Sokağın dilini konuşan adam

Üstünbaş ise Erdoğan'ın sadeliğine ve erişebilirliğine dikkat çekerek, "Biz arkadaşız. Çocuklarımız birlikte oynayıp büyüdüler. Bilal Erdoğan oğlumla yaşıt. O zaman oturdukları ev aynı bizimki gibiydi. Artık güvenlik önlemleri nedeni ile insanlar ona ulaşamıyor ama o bizi ne zaman görse gelip konuşuyor. Korumalarının insanları uzaklaştırmasından hoşlanmıyor" dedi.

"BİZ ONA GENÇKEN DE REİS DERDİK"

Erdoğan'ın cömertliğine dikkat çeken eski komşusu, "Erdoğan bu mahalledeki insanlara yardım edebilmek için çok şey yaptı. Biz ona zaten gençken de 'Reis' derdik. Onun nasıl biri olduğunu biliyorum. Bu seçimi de kazanacak" ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...