İstanbul dışında oy kullanacaklar dikkat! AK Parti'den seçmenlere ücretsiz ulaşım desteği: Yüzlerce otobüs kalkacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul dışında oy kullanacaklar dikkat! AK Parti'den seçmenlere ücretsiz ulaşım desteği: Yüzlerce otobüs kalkacak

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, yarınki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda kent dışında oy kullanacak seçmenler için yüzlerce otobüsü ücretsiz olarak devreye soktu. Böylelikle on binlerce oy kullanacak olan vatandaşlar sandıklarının bulunduğu illere ücretsiz olarak otobüsle gidebilecek.

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine saatler kaldı ve oy kullanmak isteyen ancak ikamet adresinden farklı ilde bulunan vatandaşlar için AK Parti harekete geçti. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonla İstanbul'da yaşayan ancak ikameti ülkenin farklı bölgelerinde olan seçmenlerin, oy kullanacakları bölgelere otobüslerle ücretsiz nakli sağlanıyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre bu kapsamda çok sayıda vatandaş, otobüslerin hareket edeceği Zeytinburnu'ndaki AK Parti'nin İstanbul 2. ve 3. bölge seçim koordinasyon merkezine geldi. Burada otobüslere binen seçmenler, oy kullanacakları illere görevliler tarafından yolcu edildi.

GİDİŞ-DÖNÜŞ ÜCRETSİZ

Vatandaşlardan Döndü Dal, Kahramanmaraş'a oy kullanmak için gideceğini, aynı otobüsle İstanbul'a geri geleceğini söyledi. Sivas'a gideceğini belirten Mehmet Çiçek ise organizasyonu düzenleyen parti yetkililerine teşekkür etti.

İstanbul dışında oy kullanacaklar dikkat! AK Parti'den seçmenlere ücretsiz ulaşım desteği: Yüzlerce otobüs kalkacak

50 BİNE YAKIN KİŞİ TAŞINACAK

Basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Recep Aslıyüksek, İstanbul'dan kalkacak 230 civarında otobüsle seçmenlerin taşınacağını söyledi. Kentten oy kullanabilmeleri için Anadolu'ya 50 bine yakın kişinin taşınacağını bildiren Aslıyüksek, deniz, hava ve demir yoluyla da taşımanın yapıldığını belirtti.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kaan ise 14 Mayıs'taki seçimlerde aynı organizasyonu yaptıklarını, bu kapsamda hasta, yaşlı ve engelli seçmenlerin de bulunduğu 25 bin 462 kişinin taşındığını anlattı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...