İYİ Parti Milletvekili Adayı Bilal Bilici kimdir? Bilal Bilici nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti Milletvekili Adayı Bilal Bilici kimdir? Bilal Bilici nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Seçim 2023 Haberleri

Adana eski Milletvekillerinden Mehmet Ali Bilici’nin oğlu olan Bilal Bilici İYİ Parti Adana milletvekili adayları arasında 2. sırada yer aldı. Peki, İYİ Parti Milletvekili Adayı Bilal Bilici kimdir? Bilal Bilici nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

İYİ Parti Milletvekili Adayı Bilal Bilici, Türkiye çapında iş insanı kimliği yanında siyasi kimliği ile tanınan Mehmet Ali Bilici'nin oğlu. Mehmet Ali Bilici, Turgut Özal'ın ANAP Genel Başkanlığı döneminde 3 dönem Adana milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. 2009 yılında AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Ali Bilici, MHP'nin seçimi kazanan adayı Aytaç Durak'la yarışmıştı. Peki, İYİ Parti Milletvekili Adayı Bilal Bilici kimdir? Bilal Bilici nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

BİLAL BİLİCİ KİMDİR?

Adana eski Milletvekili Mehmet Ali Bilici'nin oğludur. Bilal Bilici Adanalıdır. Boston Üniversitesi'nde Ekonomi eğitimi aldı. 2007 yılında Boston Üniversitesi'nden mezun olan Bilici, 2020 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde Küresel İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Bilal Bilici, İYİ Parti ABD Temsilcisi olarak ABD Adalet Bakanlığı görevine getirildi. Babası Mehmet Ali Bilici, Turgut Özal'ın ANAP Genel Başkanlığı döneminde 3 dönem Adana milletvekili olarak TBMM'de yer almıştı. 2009 yılında AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...