Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ı hapisten çıkaracakmış

- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ı hapisten çıkaracakmış

Seçim 2023 Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu, 6-7 Ekim katliamının mimarı ve “PKK’lı cenazesine gitmeyen partiliye soruşturma açarım” diyen terör mahkûmu HDP’li Selahattin Demirtaş için bir defa daha özgürlük sözü verdi.

HABER MERKEZİ ANKARA - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir YouTube programında sert soruların muhatabı oldu. Kaçamak cevaplar veren Kılıçdaroğlu, “İkinci turda kaybederseniz Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığından istifa edecek misiniz” sorusuna karşılık “Hiç endişe etmeyin, ikinci turda kazanacağız” diyerek istifa etmeyeceğinin sinyalini verdi.

Kılıçdaroğlu “Erdoğan’a diktatör yakıştırması yaptınız, 13 yıldır genel başkansınız. Bu süre zarfında girip de kazandığınız seçim yok” eleştirisi üzerine “Her seçimde biz milletvekili sayımızı artırdık, son seçimde Ankara’yı, İstanbul’u, Mersin’i büyükşehirleri kazandık. Siyaset 5 yılda bir yapılıyor ne yapalım” dedi.

Kılıçdaroğlu terörist cenazelerinde boy gösteren Sezgin Tanrıkulu’na da arka çıktı. “Terör örgütünün en etkin olduğu dönemlerde terör örgütüne karşı davrandı” diyen Kılıçdaroğlu “Terör örgütüne karşı çıkan kişidir. Bunu bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.

“SUÇ UYDURDULAR” DEDİ

CHP liderine ayrıca katılımcılar ‘Selahattin Demirtaş’ın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılacaksınız’ şeklindeki ifadenizin aynısını Trabzon meydanında tekrarlayabilir misiniz?” sorusu iletildi. Terörden cezaevinde olan Demirtaş’ın yanında duran Kılıçdaroğlu “Suç uydurdular. Bu adalet midir? AİHM kararını yerine getirmiyorlar” dedi. CHP liderine kayyum atamalarına yönelik açıklamaları da hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu “Belediye başkanı suç işlerse mahkemede yargılanır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...