Millet İttifakı’nda yüzde 25 kavgası

- Güncelleme:
Millet İttifakı’nda yüzde 25 kavgası

Seçim 2023 Haberleri

Millet İttifakı’nın küçük ortakları DEVA, Gelecek, DP ve Saadet Partisi’nin CHP listelerinden seçime girerek 38 milletvekili kazanmalarının yankıları sürüyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Küçük ortaklar arasında ‘En fazla oy desteğini biz yaptık’ şeklinde karşılıklı açıklamalar geliyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP listelerinden aday olan DEVA Partili isimlerin ‘Milletvekilliğini hakkıyla kazandıklarını’ iddiasında bulundu. Babacan, tartışmalı isim Sadullah Ergin’in CHP’nin oy oranı açısından en yüksek olduğu Ankara birinci bölgede yer alan Çankaya’dan aday olması ile CHP’nin oy oranının yüzde 5,5 arttığını ima etti. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin ise Türkiye genelinde CHP’ye oy katkılarının yüzde 3’ten fazla olduğunu kaydetti. Gelecek Partisi ve Saadet Partisinde de CHP’ye en fazla oy desteğinin kendilerinden geldiği görüşü hâkim. Seçimlerde yüzde 25,3 oy alan CHP’ye, bu seçimlerde küçük ortaklarının iddia ettiği oranlarda destek geldiği dikkate alındığında, CHP’nin gerçek oy oranın yüzde 18 civarında bir oya sahip olduğu değerlendiriliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...