Millet İttifakı'ndan peş peşe açıklama: Asıl kazanan Kılıçdaroğlu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Millet İttifakı'ndan peş peşe açıklama: Asıl kazanan Kılıçdaroğlu

Seçim 2023 Haberleri

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Davutoğlu, zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederken Uysal, asıl kazananın Kılıçdaroğlu olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi, Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferi ile sonuçlandı. Seçimi kaybeden Millet İttifakı'ndan peş peşe açıklamalar geldi.

"DÜNYADA ÖRNEĞİ AZ GÖRÜLEN BİR KATILIM OLDU"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, sonuçların ülke için hayırlı olmasını diledi. Herkesin geleceği açısından son derece önemli olan bir seçimi geride bıraktıklarını ifade eden Davutoğlu "Dünyada örneği az görülen bir katılım oranıyla sandığa giden halkın demokratik olgunluğu geleceğin en büyük teminatı" dedi.

YARIŞ "EŞİTSİZ ŞARTLARDA OLDU" DEDİ

Seçmenlere ve sandık görevlilerine teşekkür eden Ahmet Davutoğlu "Milletimizin tecelli eden iradesi başımızın tacıdır. Seçim sonuçlarına göre yeniden cumhurbaşkanı seçilen Sayın Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Eşitsiz şartlarda demokrasi mücadelesi veren Sayın Kılıçdaroğlu'na, birlikte mücadele ettiğimiz Millet İttifakı liderlerine ve belediye başkanlarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"'YAPICI MUHALEFET' OLACAĞIZ"

Davutoğlu, ülkedeki sorunların gündemdeki yerini korumaya devam ettiğini belirterek "Gelecek Partisi, şahıs ve grup değil, ülke çıkarını siyasetin merkezine alıyor. Problemlerin çözümü yönündeki çabalarımızı yapıcı muhalefet anlayışıyla sürdüreceğiz" diye konuştu.

"TAHRİKLERE KAPILMAYIN" ÇAĞRISI YAPTI

Millet İttifakı'na destek verenlere seslenen Davutoğlu "Asla ümitsizliğe de muhtemel tahriklere de kapılmayınız. Seçim neticeleri bir iktidar değişimine yol açmamışsa da toplumun yarısı statükoya karşı değişim talebini açık bir şekilde ortaya koymuştur" sözlerini sarf etti. Davutoğlu, Millet İttifakı'nın siyasi tarih içindeki önemine ilk günkü gibi inandığını vurgulayarak "Biz sadece altı lider olarak bir araya gelmedik, birbirini tanıma şansı olmayan kitleleri de ortak bir demokratik toplum hedefinde buluşturduk" değerlendirmesinde bulundu.

GÜLTEKİN UYSAL: EN ADALETSİZ SEÇİM

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da yazılı açıklama yaptı. Çok partili siyasi hayata geçildiğinden bugüne kadar hiç görülmemiş şekilde kamunun imkan ve araçlarının bir siyasi parti lehine hareket ettiğini ve bir tek parti iktidarının varlığını kanıtlayan seçim döneminin geride bırakıldığını savunan Uysal "Bir tarafta iktidar ve iktidarın bütün imkanları, dahası iktidarın yedeğine aldığı birçok kirli güç unsuru, diğer tarafta ise yıllardır süren hukuksuzluk, haksızlık ve yolsuzluklara karşı kısıtlı imkanlar ve seçmenin samimi desteğinin rekabetine tanık olduk. Aslında iktidarın sahip olduğu imkanları düşündüğümüzde siyasette haksız rekabetin en kesif örneğiyle karşılaştık. Türk siyasi tarihinin en adaletsiz seçimini geride bıraktık" şeklinde konuştu. 

"ASIL KAZANAN KILIÇDAROĞLU"

Uysal, sözlerini şöyle bitirdi: Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Millet İttifakı'nın bütün siyasi partilerine ve dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnandığımız değerlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın huzuru içindeyim. Bizim için kazancın başlangıcı burasıdır. Bu, 'seçim kazandık' diyenlerin kaybettiği, kaybettiği zannedilen Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazandığı bir seçimdir. Elbet bir gün tarih hükmünü icra edecektir.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...