Rusya'yı hedef alan Kılıçdaroğlu'na tepki: Yeni Zelenskiy olma yolunda

- Güncelleme:
Rusya'yı hedef alan Kılıçdaroğlu'na tepki: Yeni Zelenskiy olma yolunda

Seçim 2023 Haberleri

Rusya’yı ‘seçime müdahale ediyor’ diyerek hedef alan Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren güvenlik uzmanları “Dengeleri koruyamayan biri devletin başına gelirse Ukrayna gibi oluruz” uyarısında bulundu.

HABER MERKEZİ - Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle sonuçlanan kaset kumpasının arkasında Rusya’nın olduğunu iddia etmesine Moskova’dan tep ki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, “Herhangi bir müdahalenin söz konusu olamayacağını resmen beyan ediyoruz. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu’na bu yönde bir bilgi veren olduysa, onlar yalancıdır” açıklamasını yaptı.

Reuters haber ajansına konuşan Kılıçdaroğlu, seçimlere Rusya’nın müdahale ettiği iddiasını sürdürdü. ve “Somut bir veri olmasa böyle bir tweet atmayız” dedi. Kremlin ise iddiaları yalanladı. 

Güvenlik uzmanları da Kılıçdaroğlu’nun “Rusya seçime müdahale ediyor” diyerek hedef saptırdığını, FETÖ’yü aklamaya çalıştığını belirtti. Uzmanlar Kılıçdaroğlu’nu Batı güdümüne girerek ülkesini ateşe atan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’ye benzetti. CHP liderinin sözlerinin tehlikeli olduğuna vurgu yapan uzmanlar, Suriye’de Rus uçağını düşürtüp Ankara’da Rus büyükelçiye suikast düzenleyerek Rusya ile Türkiye’yi savaşla burun buruna getiren FETÖ’nün, bu sefer seçime şaibe bulaştırmak için Kılıçdaroğlu’na sufle verdiğini söyledi.

ÇİFTÇİ: UKRAYNA OLURUZ

Stratejist Abdullah Çiftçi “Kılıçdaroğlu’nun Tweetini görünce ürperdim. Açık konuşayım. Bir devlet başkanı adayı böyle tweet atamaz. Batı da Ruslar da babamızın oğlu değil. Dengeleri koruyamayan biri devletin başına gelirse Ukrayna gibi oluruz” açıklamasını yaptı.

Emekli istihbarat Albay Coşkun Başbuğ da, “ABD, FETÖ eliyle operasyon yapıyor. Meral Akşener’i bir şekilde masaya oturtanlar, Muharrem İnce’yi de sistemden çıkardı. Oyun Kılıçdaroğlu’nun üzerine kurulu oynandığı için o da Rusya’yı suçladı. ABD Türkiye’nin bulunduğu pozisyonu tersine çevirmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ise Kılıçdaroğlu’nun çıkışının tehlikesine dikkat çekerek “Kuzeyimizde bir savaş var ve bu savaş ABD/AB’nin savaşıdır. Aktif tarafsızlık ve Montrö rejimi sayesinde zarar görmeden bugüne kadar gelmişken seçim arifesinde Rusya ile karşıt rotalara girmek son derece tehlikelidir. Bu sonuç ABD neoconlarını ve FETÖ aparatlarını mutlu eder” tespitinde bulundu.,

RUSYA STRATEJİK ORTAĞIMIZ

Kılıçdaroğlu Rusya’yı suçlarken Ankara ve Moskova’nın yakın ilişkileri dikkat çekiyor. Akkuyu Nükleer Santralini yapan Rusya, Türkiye’ye en ucuz doğalgazı veriyor. Kremlin yönetimi Türkiye’yi enerji üssü yapmayı planlarken, Ukrayna savaşına rağmen Rusya ile iyi ilişkilerimiz sayesinde tahıl, enerji sıkıntısı yaşamadık. Yine, Karadeniz’de gaz araması yakın temas sayesinde problemsiz yürütülüyor. Tarım ihracatımızda önemli bir konumda olan Rusya en büyük turist kaynağımız. Batı’nın vermediği hava savunma sistemini Rusya’dan temin ettik. Suriye ve Karabağ meselesinin çözümünde Rusya ile ikili iyi ilişkiler stratajik öneme sahip. ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde kurmayı planladığı terör koridorunu engellemek için Türkiye’nin elindeki en büyük kozlardan biri Rusya ile ilişkiler. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...