Seçimin kaybedeni anket şirketleri: Operasyon aracı olarak görev yaptılar

- Güncelleme:
Seçimin kaybedeni anket şirketleri: Operasyon aracı olarak görev yaptılar

Seçim 2023 Haberleri

‘Millet İttifakı’na yakınlıkları sebebiyle Kılıçdaroğlu’nun ilk turda farklı kazanacağını açıklayan anket firmaları rezil oldu.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci tura kalırken kamuoyu araştırma şirketlerinin bir çoğu adayların oy oranlarını tutturamadı. Muhalefete yakın araştırma  şirketleri,  yayınladıkları son anketlerde Millet İttifakı’nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhur İttifakı adayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara önünde gösterdi. Ancak sandıktan tam tersi sonuç çıktı, Erdoğan yüzde 49,50 oy oranı ile yarışı Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık 5 puan önünde tamamladı. Sinan Oğan ise yüzde 5,17 oy aldı.

Özellikle Millet İttifakı’na yakınlığı ile bilinen şirketlerin zıddına sandık sonuçlarını en yakın tahmin eden şirketlerden Genar’ın Başkanı İhsan Aktaş, gazetemizde değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nu yüzde 60 veya 55 gibi oy oranları ile seçimin galibi gösterenleri operasyon aparatları olarak nitelendiren Aktaş “Bu noktada kurumlar kadar müşteriler de sorunlu. CHP ve ortakları bu süreçte yanlış yol izledi. Ancak AK Parti bu verileri alıp siyaset üretmekte kullandı. Ortaya çıkan manzara her ne kadar sektörü tartışmalı hâle getirse de bu skandalın sorumlularının çoğunu araştırma şirketi olarak görmekte yanlış olur. Çünkü onlar böyle zamanlarda sahneye çıkan operasyonel yapılar olmaktan öte anlam taşımıyor” dedi.

Seçimin kaybedeni anket şirketleri: Operasyon aracı olarak görev yaptılar

AHLAKİ DURUŞ PROBLEMİ VAR

Sonucu doğru tahmin eden artırma şirketlerinden Optimar’ın Başkanı Hilmi Daşdemir de sektörde daha önceden benzer bakış açısında olanlar olduğunu belirterek şunları kaydetti:

Ancak, şu an ciddi anlamda bir ahlaki duruş sorunu var. 14 Mayıs gecesi hepimiz manipülasyonun değil gerçeğin kazandığını gördük. Elbette bu noktada ciddi bir para döngüsünün varlığından bahsetmeliyiz. Ancak ahlaki değerler hiçbir maddi karşılıkla değiştirilemez, değiştirilmemeli. Aksi hâlde şu anki manzara ortaya çıkar ve rezil olursunuz.

Seçimin kaybedeni anket şirketleri: Operasyon aracı olarak görev yaptılar
 Daşdemir, aynı isimlerin önümüzdeki dönem yine benzer rolü oynama adına sahneye çıkacaklarını belirtti ve ikinci tur seçimleri ile ilgili olarak Erdoğan’ın oyunu artırarak seçimi kazanacağı görüşünü dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...