Soylu: Bıraksalar İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu birbirinin gözünü oyar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Soylu: Bıraksalar İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu birbirinin gözünü oyar

Seçim 2023 Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'ta yaptığı konuşmada cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Bakan Soylu "HDP ve PKK Kılıçdaroğlu'nu destekliyor. Niçin? Kendi hesaplarını görmek için" dedi. Soylu, Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu'nun mecburiyetten arkadaş olduğunu bıraksalar ikisinin de birbirinin gözünü oyacağını aktardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'ta vatandaşlarla bir araya geldi. Soylu, burada yaptığı konuşmada, Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim, terör olayları ile 15 Temmuz darbe girişimi, pandemi, Rusya-Ukrayna savaşının yaşandığını ancak Türkiye'nin hiçbir fiskeyle yıkılmadığını belirtti.

Soylu, ayakta durduklarını ifade ederek, "Çünkü Reis'imiz dalgalara gemisini teslim etmedi. Çünkü Reis'imiz, gemisini karaya oturtmadı. Çünkü yalan değil, dolan değil çünkü bu millete inanarak etrafımızdaki coğrafyaya güven vererek söyledi" ifadelerini kullandı.

“BALKANLAR, TÜRK DÜNYASI, AFRİKA, ORTA DOĞU’NUN UMUDU TÜRKİYE”

Balkanlar'dan bakan ve genel başkan düzeyinde misafirlerin geldiğini, dün akşam da Boşnak Derneğinde program olduğunu dile getiren Soylu, onların "Erdoğan kaybederse biz kaybederiz" dediğini aktardı. Soylu, Orta Doğu'da da bunun aynısını söylediklerine dikkati çekerek, "Türk devletlerinde de aynısını dile getiriyorlar. Yıllarca sömürdükleri Afrika sokakları bugün Türklerle tanışıyor. Onlar da bunu söylüyorlar. Türkiye Yüzyılı, 780 bin kilometrekarenin yüzyılı değildir. 'Dünya beşten büyüktür' sadece lafla söylenmiş bir söz değildir. Hep beraber yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. İlk defa bu fırsatı yakaladık" diye konuştu.

"MURAT KARAYILAN, KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLİYOR"

HDP’nin, PKK’nın, Kandil’in terör örgütü elebaşı Murat Karayılan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini aktaran Bakan Soylu “Bunlar 40 yıldır Türkiye'de kan döktüler, insanları ağlattılar. Bedava mı destekliyorlar? Bir tek sebebi var, hesaplarını görmek için. Hakkari'nin altındaki Hakurk, Hatay'ın altındaki Afrin de 1.300 kilometrelik bir bant var. Orada bir terör devleti kurmak istiyorlar. Biz nasıl kurdurmadık? Zeytin Dalı, Pençe Kilit, Barış Pınarı, Barış Kalkanı operasyonlarıyla" dedi.

MUHALEFETE SINIR ÖTESİ OPERASYON ELEŞTİRİSİ

Afrin'den İdlib'e, Cerablus'tan Azez'e ve Mare'ye, El Bab ve Tel Abyad'a kadar alanda güvenli bölge oluşturduklarına değinen Süleyman Soylu "Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki 'Siz buraya Mehmetçik'i gönderemezsiniz.' Ben oraya Mehmetçik'i gönderemeyeyim de Hatay'a, Gaziantep'e, Kilis, Şanlıurfa Ceylanpınar ve Akçakale’ye her gün bomba mı gelsin?" değerlendirmesini yaptı.

"İSTANBUL'A 4 YILDA NE YAPILDI?"

Tarihin en büyük gelirini bugünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesinin aldığını hatırlatan Soylu “4 yıldır İstanbul'da ne yapıldığı?” diye sordu. Bakan Soylu “Bir şey yaptılar. Beni bağışlayın. Kimsenin hakkını yiyemem. İstanbul'a heykel yapıyorlar zaten onların işleri heykel de. Başka bir şey. İstanbulluya spor yaptırdılar, sabah sporu. Nasıl yaptırdılar? Otobüsleri, metrobüsleri ittirdiler. Doğru mu? İstanbul'da yanan otobüslerden sonra millet yürümek zorunda kaldı. Yetmedi bir de Tayyip Erdoğan'ın yaptığı metrolara inen o merdivenlerin elektriklerini veremediler. Neden? Aklın oynaşta olursa öyle olur" şeklinde konuştu.

"İMAMOĞLU, DEPREM İÇİN GELDİ, KAYAK MERKEZİNDE ÇIKTI"

Elazığ'daki depremden sonra 1,5 ay orada kaldığına değinen Soylu, şunları kaydetti: Dediler ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (Ekrem İmamoğlu) geldi. Bay bay Kemal'in arkadaşı. Onlar arkadaş da değiller ya. Bulsalar birbirlerinin gözünü oyacaklar. Ya dedim ki 'Şunu çağırın da belki bir şeye ihtiyacımız olur, söyleyiveririz.' Aradık, taradık, bulamadık. Adam Erzurum'da kayaktan çıktı ertesi sabah. İstanbul büyük bir şehirdir. İstanbul'u bir gün kaybederseniz 360 gün toparlayamazsınız. İstanbul'un 10 gün planını yapmazsanız 2 yıl elinizde kalır, toparlayamazsınız. Ne olur? Karda insanlar kilometrelerce yürümeye başlarlar. Bunları yanlış mı söylüyorum?

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...