Mevduat faizi getirisi hesaplama: Yatırımınızın potansiyel kazancı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mevduat faizi getirisi hesaplama: Yatırımınızın potansiyel kazancı
Mevduat Fai̇zi̇, Haber

Şirket Haberleri Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Mevduat faizi, düşük riskli yatırım araçları arasında olması bakımından banka müşterilerinin en çok tercih ettiği seçenekler arasındadır. Müşteriler, birikimlerini değerlendirmek üzere çeşitli formatlarda sunulan ürünlerden aktif biçimde faydalanabilir. Başlıca mevduat türleri arasında; aylık ödemeli, esnek, birikim ve korumalı gibi ürünler yer alır. Yatırımcılar, bireysel değerlendirmeler dahilinde türler arasında seçim yapabilir.

MEVDUAT FAİZİNDE POTANSİYEL KAZANÇ HESAPLAMA

Mevduat hesapları için potansiyel getiri hesaplama sürecinde bankanın sunduğu araçların kullanımı mümkündür. Kampanyanın güncel oranları dahilinde işlem yapan sistem; miktar ve vade süresinde bağlı olarak ortalama değerler sunar. Bununla birlikte “(Yatırılan Para / 100) * (Kampanya Faiz Oranı / 12)” formülünden faydalanarak da aylık kazanç miktarı hesaplanabilir.

Faiz hesaplamalarında değerlendirilen oranlar piyasa verilerine göre şekillenir. Dolayısıyla potansiyel kazancınızı bulmaya çalışırken gün içerisindeki güncel oranları kullanarak hareket etmelisiniz. Bankanın sunduğu kampanya aracını kullanıyorsanız herhangi bir ek işlem yapmanıza gerek yoktur. Güncel veriler otomatik olarak sisteme aktarılmış olur. Detaylara dikkat ederek potansiyel değerlere sağlıklı biçimde ulaşabilirsiniz.

VADE ARALIĞINA GÖRE KAZANÇ ORANLARI

Yatırım sürecinde dikkat etmeniz gereken başlıca hususlardan biri de vadeye bağlı faiz değerleridir. Potansiyel kazanç miktarı, belirlenen işlem süresiyle doğru orantılı artış gösterir. Dolayısıyla yıllık vade gibi uzun dönem mevduat açılışlarında hesaplanacak faiz oranı yükselişe geçer. Aynı zamanda bankalar, müşterilerine ilgili zaman aralığındaki yatırımlara yönelik ek olanaklar sunar.
Akbank mevduat faizi ürünlerini tercih etmeniz durumunda vade sürenize bağlı olarak %5’e stopaj indirimi elde edebilirsiniz. Bu sayede kazançlarınızdan yapılan devlet kesintisi tutarını düşürerek brüt kazancınıza yakın sonuçlar almış olursunuz. Tüm hesap açılış işlemlerinizi mobil uygulama üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür.

MEVDUAT FAİZİNDEN FAYDALANMAK İÇİN ÖN KOŞULLAR

Bankaların mevduat faizinden faydalanmak için müşterilerine sunduğu birtakım ön koşullar bulunur. Şartları bilmeniz durumunda yatırımlarınızı daha etkili biçimde yönetebilirsiniz. Aynı zamanda kazanç bakımından çeşitli avantajlar sağlayabilirsiniz. Mevduat faizi temel şartları aşağıdaki gibidir:

•    Elde edilen kazançtan belirli oranlarda stopaj vergisi ödenmesi gerekir. Ödenek miktarı, vade süresinde göre banka kampanyaları dahilinde yeniden şekillendirilebilir. Brüt ve net oranları incelemeniz durumunda kesinti miktarına dair bilgi edinebilirsiniz.

•    Mevduat faiz hesabı açmak isteyenler, bankanın aktif müşterisi olmalıdır. Aynı zamanda hesap üzerinde herhangi bir blokaj bulunmaması oldukça önemlidir.

•    Birikim mevduatları haricindeki finansal ürünlerde para, vadeden önce çekilmemelidir. Böylece aktif faiz kazancı elde edilebilir.

•    Faiz oranının hesaplanmasında güncel değer aralıkları, yatırım miktarı ve vade süresi değerlendirilir. Veriler dönemsel olarak banka tarafından güncellenir.

•    Belirlenen sürenin doldurulmasıyla birlikte müşteri talebi bulunmadığı sürece aynı şartlarda emir yenilenir. İşlemlerin mobil uygulama üzerinden takibi mümkündür.

Ön koşullarla birlikte finans ürününün niteliklerine ve türüne bağlı değişiklikler ortaya çıkabilir. Mevduat açılışı esnasında güncel bilgileri inceleyerek kampanya detaylarını öğrenebilirsiniz.

KİMLER MEVDUAT FAİZİNDEN FAYDALANABİLİR?

Mevduat faizinden ön koşulları sağlayan tüm banka müşterileri faydalanabilir. Bununla birlikte 18 yaş altındaki banka hesap sahiplerinin mevduat açılışlarını tek başına gerçekleştirmesi mümkün değildir. Onay süreci için yasal varisiyle banka şubesini ziyaret etmesi gerekir. Ebeveynin ilgili dosyaları doldurmasının ardından kampanyalardan aktif bir şekilde yararlanabilir.

MEVDUAT FAİZ GETİRİSİ İÇİN NASIL HESAP AÇILIR?

Vadeli mevduat faizlerinden yararlanmak için ilk etapta ilgili alanda hizmet veren bankalarda hesap açılması gerekir. Bu noktada %52’e varan mevduat faizi oranları ile öne çıkan Akbank’ın finans ürünü seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Yeni müşteri kaydı oluşturma sürecinde mobil uygulama sayesinde şubeye gitmeden tüm işlemleri tamamlamanız mümkündür. Kuryeyle gelen belgeleri imzalamanızın ardından hesabınız aktive edilir.

Müşteri kaydınızın onaylanmasıyla birlikte güncel kampanyalara erişim sağlamanız mümkün hale gelir. Hesaplama aracı yardımıyla birikiminizi nasıl değerlendirebileceğinizi kolayca planlayabilirsiniz. Karar aşamasının ardından Akbank Mobil veya internet şubesi aracılığıyla mevduat açılışını gerçekleştirebilirsiniz. Böylece mevcut paranız üzerinden düşük risk faktörüne sahip faiz yatırımları yapma imkanına sahip olursunuz.

Düzenleyen:  - Şirket Haberleri
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...