Fenerbahçe zafer için bileniyor

Fenerbahçe zafer için bileniyor

SPOR Haberleri

Pereira, Ajax'ı yenip avantaj sağlamak için oyuncularına sert presli, hızlı ve sürekli yön değiştiren bir oyun kurgusu ezberletiyor

Yoğun eleştiri yağmuruna kulaklarını tıkayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Amsterdam deplasmanından zaferle dönebilmek için yoğun mesai yapıyor. Ajax'ın Roda'yı 6-0 yendiği lig maçını kurmaylarıyla birlikte izleyen Portekizli çalıştırıcı, bu karşılaşmayı takip eden uzman firmanın hazırladığı görüntülü ve yazılı raporu inceleyerek çalışmalarını sürdürüyor. Molde ve Celtic maçlarında da aynı firmadan hizmet alan Portekizli planlarında yüksek presi ilk sıraya koymuş durumda. Ajax'ın açık futbol oynamayı seven bir takım olduğunu belirten Pereira, "Tam bizim istediğimiz tarzda bir rakip. Bizim problemimiz kapanan, futbolu oynatmamak üzerine kurulu takımlar. Ajax karşısında biz de kendi oyunumuzu rahat bir şekilde sergileyebileceğiz" diyerek galibiyetten umutlu olduğunu ifade etti.
Bu sistemle şampiyon olacağız
Ajax'ın seri pas trafiğini yüksek presle kesmeyi hedefleyen Vitor Pereira, tam saha pres emri verdiği oyuncularından, topu kazandıkları anda da seri ve dikey paslarla direkt sonuca gitmelerini istedi. Pereira, rakibin disiplinli defans kurgusu için de kanat oyuncularına sürekli ve hızlı şekilde alan değiştirmeleri talimatını verdi. Takımın son maçlardaki uyumundan memnun olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Geçiş süreçleri her zaman sıkıntılı olur. Yaşanan sakatlıklar da uyum sürecimizi geciktirdi. Ancak artık taşlar yerine oturmaya başladı. Bu sistemi kusursuzlaştıracağız ve şampiyon olacağız" dedi. Sakatlıkları kafaya takmayan Pereira, "Geniş ve alternatifli bir kadroya sahibiz. Eksikleri aramıyoruz. Herkes üzeni düşeni yapıyor" sözleriyle oyuncularına duyduğu güveni dile getirdi. 
> M.Emin ULUÇ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...