Haydi çifte bayram olsun

Düzenleyen:
Haydi çifte bayram olsun

SPOR Haberleri

Grupta ‘kırılma maçı’ olarak gösterilen karşılaşmada ay-yıldızlılar Kharkiv’den zaferle dönüp Rusya umutlarını sürdürmek hedefinde

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’ndaki 7. maçında bu gece deplasmanda Ukrayna ile karşılaşacak. Ukrayna’nın Kharkiv kentindeki Metalist Stadı’nda oynanacak mücadele saat 21.45’te başlayacak ve TV8’den canlı yayınlanacak. Mücadelede, İspanya Futbol Federasyonundan hakem David Fernandez Borbalan düdük çalacak. Elemelerde I Grubu’na istediği gibi başlayamayan Milli Takım, son üç maçını kazanarak, çıkış yakaladı. Grupta yaptığı 6 maçta üç galibiyet ve iki beraberlik alan milliler, 1 defa da rakiplerine mağlup oldu. Grupta 11 puan toplayan ay-yıldızlı ekip, aynı puanlı Ukrayna’nın önünde averajla 3. sırada yer alıyor. Gruptaki diğer maçlarda ise yarın saat 19.00’da Finlandiya-İzlanda ve TSİ 21.45’te Hırvatistan-Kosova karşılaşmaları oynanacak. 
> Lucescu’nun ilk sınavı 
Fatih Terim’in görevden ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Mircea Lucescu, Milli Takım’ın başında ilk maçına çıkacak. Kritik dönemde görev alan Rumen Hoca, deplasmandan puan veya puanlarla dönerek ay-yıldızlı takımdaki kariyerine iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Lucescu’nun gelişiyle Milli Takım’da ‘küskünler’ de kendisine yeni bir sayfa açtı. Milli Takım uçağında gazeteciye saldıran ve Makedonya kampında ay-yıldızlı takımı bıraktığını açıklayan Arda Turan, Lucescu’nun gelişiyle dönüş yaptı. Ayrıca son 3 yıldır Milli Takım’a çağrılmayan Emre Belözoğlu da Rumen hocanın seferberlik ilan etmesiyle dümene yeniden geçti. Milli Takım, Ukrayna ve ardından Eskişehir’de salı günü oynayacağı Hırvatistan maçlarından zaferlerle ayrılıp 2018 Rusya umutlarını sürdürmek istiyor. 

DEMİRÖREN DESTEK İSTEDİ
Şimdi birlik zamanı

 TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kritik Ukrayna ve Hırvatistan maçları öncesi hem taraftarlardan hem de medyadan destek istedi. Ay-yıldızlı takımın başına Mircea Lucescu’nun getirilmesi, Arda’nın geri dönmesi ve kadro tercihiyle ilgili konularda gelen eleştirileri ağır bulduğunu söyleyen Demirören, “Önümüzde çok kritik iki karşılaşma var. Ukrayna’yı yenip Hırvatistan maçına da moralli çıkmak istiyoruz. Bu iki karşılaşma 2018 Dünya Kupası’na gitme yolunda kritik öneme sahip. Böyle bir ortamda hepimizin Milli Takım’ı ve hocasını desteklememiz gerekir. Bu iki maçı kazasız belasız atlatırsak önümüzde büyük bir yol açılacak. Bunun farkında olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...