Orman: Yeni sistem iyi ama art niyet var

Düzenleyen:
Orman: Yeni sistem iyi ama art niyet var

SPOR Haberleri

VAR sisteminin Türkiye’deki uygulamasının rezalet olduğunu söyleyen siyah-beyazlı kulübün patronu “Önceden hakem hataları için ‘Kötü niyetli değil’ derdim ama artık fikrim değişti” diyerek isyan etti

Murad Tamer

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, geride kalan 8 haftanın ardından VAR sistemi, hakemler ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu topa tuttu. VAR sisteminin Türkiye’de rezalet bir şekilde uygulandığını söyleyen tecrübeli yönetici, VAR’ın uygulanmadığı tek kulübün de Beşiktaş olduğunu söyledi. VAR sisteminin doğru bir sistem olduğunu ancak uygulamayı yönetenlerin aleyhlerine hareket etmeye başladıklarını belirten Orman “Ben sahada olanlara bakarım. VAR’ın tek uygulanmadığı kulüp biziz. Böyle bir şey olabilir mi? Adam topu eliyle kesiyor, penaltı verilecek, VAR sistemine bakılmasına rağmen penaltı yok. Hangi eğitim ile bunları düzelteceğiz? Bunların sorumlusu TFF’dir. Bizim muhatabımız onlardır. Şu ana kadar hangi eğitimler veriliyor?” diye konuştu.

Penaltı komediydi

Her pozisyonun VAR’a gitmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Orman “Bir şey oluyor hakemler VAR’a bakmak istiyor. Hakem VAR yokmuş gibi maçı yönetecek. Biz hakemlere mazeret olsun diye VAR gelsin istemedik. Az hata olsun diye istedik. Konyaspor maçında verilen penaltı komediydi. O gol olsa ne olacaktı? Medel’e verilen (Y. Malatya maçı) kırmızı kart neydi? Daha sonra özür diliyorlar. Her seferinde kasıt aramıyoruz, hakemlerimiz pırlanta gibi dedim ama artık fikrimi değiştirdim. Ben artık iyi niyet aramıyorum. Herkes işini yapacak. Beşiktaş, ‘pışpışlanarak’ idare edilecek bir kulüp değildir. Hiçbir kulübün de avantaj istediği yok. Bugün avantaj olanlar bir başka maçta dezavantaj gibi gözüküyor” diye konuştu.

Eyyamcılıkla olmaz

Antalyaspor-Galatasaray maçını yöneten Cüneyt Çakır’la ilgili de görüşlerini dile getiren Fikret Orman “Cüneyt Çakır, Dünya Kupası’nda iyi performans gösteriyorsa, Türkiye’de neden olmuyor? Eyyamcılık ile günü kurtarma ile bu işler çözülmez. Her kulübe verilen hakemler aynı.  Böyle bir durum olamaz. Herkes her maça verilsin. Kulüpler Birliği olarak yurt dışından raporlama talebinde bulunacağım. Yurt dışından danışman gelsin ve MHK’ya rapor versinler” dedi. Son olarak federasyon için “Kulüpler var diye onlar var.  Beşiktaş Kulübü edepli bir kulüptür. Arkadaşım Hazreti Mevlâna’nın bir sözünü göndermiş: ‘Edep, aklın tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, aklı kadar şerefli, şerefi kadar kıymetlidir.’ Biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Beşiktaş’a hep sahip çıktık!

Taraftarların ‘Beşiktaş’a sahip çık’ diye tezahüratta bulunmasıyla ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Orman “Taraftarımız masanın üzerine elimizi vurmamızı istiyor. Bu görsel şeylerdir. Bizler işimizi yapıyoruz. Bu konuda mücadele etmeye devam ediyoruz. Bunu şov esaslı yapmadık” dedi. 

Hatalar anlatılacak

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın VAR sistemi ve hakemlerle ilgili eleştirilerine “Millî arayı hakemler de en iyi şekilde değerlendirecektir. Fikret Orman haklı ya da haksız demek istemiyorum. Sekiz haftalık periyotta hakemlere hataları anlatılacaktır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...