Yasemin Adar olimpiyat üçüncüsü

Düzenleyen:
Yasemin Adar olimpiyat üçüncüsü

SPOR Haberleri

Milli güreşçimiz Yasemin Adar, 76 kiloda rakibini tuşla yenerek olimpiyat üçüncüsü oldu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Milli güreşçimiz Yasemin Adar, 76 kilo bronz madalya mücadelesinde Kırgız Aiperi Medet Kyzy ile karşı karşıya geldi.

Agresif bir oyun sergileyen milli güreşçimiz, bir dakika 24 saniyede rakibini tuşla yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

YASEMİN TARİHE GEÇTİ

Karşılaşma sonrası gözyaşlarının tutamayan Yasemin, kadınlarda Türkiye'ye güreşte ilk madalyayı getiren sporcu olarak tarihe geçti.

Türkiye'nin, Tokyo 2020'deki madalya sayısı da 5'e çıktı. Milli sporcularımız, şimdiye kadar 1 altın 4 bronz madalya kazandı. 

Yasemin Adar olimpiyat üçüncüsü

"BİR UMUT OLABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE"

Mücadele sonrası açıklamada bulunan Yasemin, "Her zaman ilkleri yaşatan bir kadın olduğum için çok mutlu ve gururluyum" dedi.

Türkiye'nin kadın güreşinde ilk defa olimpiyatlarda bir madalyasının olduğuna dikkati çeken Yasemin, "Bu heyecan ve umut verici bir şey. Ülkemiz zor durumdan geçiyor. Yangın haberleri çok üzücü. Şu an hem sevinç hem de burukluk yaşıyorum. İnşallah az da olsa Türk milletinin yüzünü güldürmüşüzdür. Bir umut olabiliyorsak ne mutlu bize." diye konuştu.

Yasemin Adar olimpiyat üçüncüsü

"METE GAZOZ BİZE IŞIK OLDU"

Elde ettikleri başarının ardından olimpiyat köyünde nasıl karşılanacaklarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Yasemin, altın madalya alan Mete Gazoz'a yapılan karşılamayı hatırlatarak, şunları söyledi:

"Mete'ye yapılan karşılama töreninde çok büyük mutluluk yaşamıştım. Hatta ben yanına inmemiştim, onu etkilemek istememiştim. Karşılamayı yukarıdan izlemiştim. O coşku, o heyecan, Mete'nin bayrağımızla koşarak gelmesi, konuşması, beni çok etkiledi. İster istemez bu bize ışık oldu. Onun başarısıyla biz de başarmaya başladık. Bu da çok gurur verici."

Yasemin Adar olimpiyat üçüncüsü

YENİ HEDEF ALTIN MADALYA

Geleceğe dair düşüncelerini aktaran Yasemin, "Herkes güreşi bırakacak mıyım yoksa devam mı edeceğimle ilgi sorular soruyor. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yer almak istiyorum. İnşallah oradaki hedefim altın olur" ifadelerini kullandı.

Yasemin, rahat bir bronz madalya mücadelesi çıkardığının hatırlatılması üzerine, "Ben kötü bir sporcu değilim. Dün kıl payı yarı final kaçtı. ABD'li rakibime 6-4 mağlup oldum. Son 10 saniye kala böyle bir skor oldu, çok üzülmüştüm. Final yapabilecek potansiyele sahip bir sporcuyum. Gerçekten de dünya sıralamasında ilk 3'e rahatlıkla girebilen bir sporcuyum. Benim yendiğim sporcular şu an final yapıyor. Sadece bir rakibe karşı üstünlük sağlayamamıştım, diğer rakiplerimi yenmiştim. İnşallah ilerleyen zamanlarda onu da yenerim." diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...