Galatasaray'dan Lazio’ya karşı ikinci galibiyet

Düzenleyen:
Galatasaray'dan Lazio’ya karşı ikinci galibiyet

SPOR Haberleri

İtalyan ekibi karşısında etkili bir futbol ortaya koyan Cimbom, bir türlü çerçeveyi geçemiyordu... Ta ki 67’ye kadar... Morutan içeriye çevirdi, Lazzari durduk yere topu havaya dikti, kaleci Strakosha da içeri tokatladı…

YALIMCAN SARPYEL

Galatasaray özlediği, olmak istediği Avrupa sahnesine bu sene Avrupa Ligi’nde çıktı. Sarı kırmızılılar E Grubu’nun favorisi olarak gözüken Lazio’yu evinde 1-0 mağlup ederek harika bir başlangıç yaptı. Aslan 125 gün sonra evinde seyircisinin desteğini de arkasına alarak İtalyan ekibine karşı 90 dakikanın büyük bölümünde üstünlük kurmayı başardı. Topa sahip olan temsilcimiz karşısında İtalyan ekibi uzaktan şutlarla şansını denemekle yetindi. 

TAKTİK SAVAŞI

90 dakika, iki önemli teknik adam Sarri ve Fatih Terim arasında âdeta bir taktik savaşı hâlinde geçti. Kasımpaşa ve Trabzon maçlarına hızlı başlayan ancak daha sonra temposu düşen ve skoru koruyamayan Galatasaray’ı bu maçlara göre analiz eden Sarri’yi bir sürpriz bekliyordu. Terim’in takımı ilk 20 dakika oyunu geride kabul edip yavaş yavaş önce tempoyu artırdı daha sonra da kontrolü eline aldı. 66. dakikaya kadar Sarri dört değişiklik yapsa da gidişatı değiştiremedi.

ÇOK GOL KAÇTI

İstatistiklere bakıldığında Galatasaray’ın kaleyi bulan sadece iki şutu varmış gibi gözükse de bu pek gerçeği yansıtan bir veri olmadı. Daha 25’te Morutan’ın harika vuruşu üst direkten dönmese belki Lazio çok daha erken oyundan kopacaktı. Aslan 61’de çok net bir fırsat daha yakalarken, 63’te Cicaldau’nun köşeye giden vuruşunu kaleci parmak ucuyla dışarı çeldi. 67’de zincirleme savunma hatalarını kaleci Strakosha golle süsledi! Cimbom ilk maçta liderlik koltuğuna oturdu.

Galatasaray'dan Lazio’ya karşı ikinci galibiyet

FATİH TERİM: BU OYUNLA ÇIKARIZ

Fatih Terim, Lazio karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Lazio’yu iyi analiz ettiklerini belirten Terim “Kendi sahamıza kapanarak Lazio’ya karşı pozisyon bulmak zor olduğu için önce baskıyla başladık, bekleyerek değil. Rakibi hataya zorladık. İlk bir saat harika bir Galatasaray gördüğümüzü söyleyebilirim” dedi. 

Uzun süre sonra Türk Telekom’da taraftarlarla buluşmanın kendilerini çok iyi motive ettiğini belirten Fatih Hoca “Müthiş bir şey... Seyircinin bu oyuna katkısı çok önemli, nitekim ritme katkıda bulundular. Bu efor, bu anlayış, bu konsantre bizi gruptan çıkmaya götürür. Aksi hâlde oyun zor olur. Marsilya ve Lokomotiv maçları kolay olmayacak” diye konuştu. 

İTALYANLARA KARŞI YENİLMİYOR

Fatih Terim, Galatasaray’ın başında kendi sahasında İtalyan takımlarına karşı oynadığı altı maçı da kaybetmedi.

1997-98 Parma 1-1
1998-99 Juventus 1-1
1999-00 Milan 3-2
1999-00 Bologna 2-1
2003-04 Juventus 2-0
2021-22 Lazio: 1-0

124 GÜN SONRA HASRET BİTTİ

Cimbom, Lazio karşılaşmasıyla 124 gün aradan sonra Türk Telekom Stadı’na da dönüş yaptı. Sarı kırmızılılar, PSV ve Saint Johnstone maçını Başakşehir’de Randers maçını ise Kasımpaşa’da, Süper Lig’deki Hatayspor maçını ise Olimpiyat’ta oynamıştı. 

Galatasaray'dan Lazio’ya karşı ikinci galibiyet

STRAKOSHA KİLİDİ AÇTI

G.Saray dün Lazio'nun güçlü savunmasını aşmakta çok zorlandı. Gol hiç beklenmedik şekilde geldi. Morutan'ın on sekiz içine yaptığı ortada Lazzari topu havaya dikerken, meşin yuvarlağı ters tokatlayan kaleci Strakosha Telekom'u coşkuya boğdu.

MUSLERA TESELLİ ETTİ 

Muslera, çok iyi oynadıklarını söylerken “Sahaya yüzde yüz efor koyan bir Galatasaray vardı” dedi. Strakosha’nın hatasıyla ilgili olarak Uruguaylı kaleci “Benim de hatalarım oldu. Kaleciler ne yazık ki yalnız insanlardır, moralini bozmamalı. İşin cilvesi bu” dedi. 

HALİL ÇOK MUTLU

Halil Dervişoğlu, bir şans golüyle kazandıklarını ancak hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Halil “Taraftarımızın desteğini hissettik. Stat tam olarak dolu olmamasına rağmen müthiş tezahürat vardı. Bu destek takıma da olumlu yansıdı” ifadelerini kullandı. 

SARRI’NİN YORUMU

Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri, başa baş bir oyun olduğunu söylerken “Yüksek tempolu bir maçtı. Ne yazık ki şanssız bir gol yedik. Ligde Milano’da kötü bir maç oynadık. Ama bu defa kötü değildik. Bence Galatasaray’ın oyununa güzel cevap verdik” dedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...