Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milli Takım'da Kuntz dönemi: Türkiye benim ikinci evim gibi

Düzenleyen:
Milli Takım'da Kuntz dönemi: Türkiye benim ikinci evim gibi

SPOR Haberleri

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Türkiye benim ikinci evim gibi. Türk futbolunun potansiyelini biliyorum. Bana duyduğunuz güven için teşekkür ediyorum" dedi.

Hollanda mağlubiyeti sonrası Şenol Güneş ile yollarını ayıran A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi resmen başladı. Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen ve Stefan Kuntz’un yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile A Milli Takımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop'un da yer aldığı imza töreninde konuşan Kuntz,  TFF'den teklif geldiğinde gurur duyduğunu belirtti. 

Göreve geldiği için mutlu olduğunu dile getiren Stefan Kuntz, "Hamit beni ilk aradığında gurur duydum. Büyük bir mutluluk hissediyorum ama işin büyük kısmının da bundan sonra başladığını biliyorum. Tüm gücümüzü toparlayıp Norveç maçına hazırlanacağız. Burada olmak evime dönmek gibi oldu" dedi.

"SERGEN YALÇIN'I GÖRÜNCE KAHKAHA ATTIM"

Türkiye'den erken ayrılarak hata yaptığını belirten Kuntz, "Beşiktaş’tan eski takım arkadaşım Sergen Yalçın’ı teknik direktör olarak ilk gördüğümde kahkaha attım. Teknik direktör olmasına, şampiyon olmasına saygı duyuyorum. Hayatımda oynadığım en iyi orta saha Sergen'di" ifadelerini kullandı.

"Türkiye benim ikinci evim gibi" diyen Kuntz, "Türk futbolunun potansiyelini biliyorum. Bana duyduğunuz güven için teşekkür ediyorum" dedi.

"HANGİ ÜLKEDE OYNADIKLARININ ÖNEMİ YOK"

A Milli Takım forması giyen futbolcuların hangi ülkede top koşturduğunun önemi olmadığını sözlerine ekleyen Stefan Kuntz, "Oyuncuların hangi ülkede oynadığının önemi yok. Sahaya çıkacak olan oyuncular önemli. Önümüzdeki hafta 3 oyuncuyu izleyeceğim. Geçen hafta Beşiktaş-Borussia Dortmund maçını ve Frankfurt-Fenerbahçe maçını izledim. Ama Türkiye’de oynayan ve Avrupa’da oynayan oyuncular arasında ayrım yapmıyorum. Burada birlik oluşturmak istiyoruz. Bol bol seyahat etmem ve oyuncularla bağ kurmam gerekecek" ifadelerini kullandı.

"SERGEN İLE EN KISA SÜREDE GÖRÜŞMEK İSTİYORUM"

Kulüplerdeki teknik adamların kendisine yardımcı olmasının önemli olduğunu dile getiren Kuntz, "Sergen’le ilgili olarak neden güldüğümü söyleyeyim. Sergen’in en üst değerlerinden birisinin disiplin ve iyi çalışma olduğunu duydum. Hayatım boyunca oynadığım en iyi orta saha oyuncusudur kendisi. Ama o dönemde onun öncelik listesinde disiplinin en üst sırada olduğunu söyleyemem. Ama teknik direktör olarak onu gördükten sonra kendime baktım, aynı kilolarda olmadığımızı gördüm. Ama en kısa sürede kendisiyle görüşmek istiyorum. Eminim ki bana çok yardımcı olacaktır. Rıza beni aradı ve başarı diledi. Hamit üzerinden de birçok oyuncu arkadaşım bana ulaştı. Bu bilgi alışverişini işin içine katabilirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Milli Takım'da Kuntz dönemi: Türkiye benim ikinci evim gibi

"ALMANYA İÇİN KAYIP, TÜRKİYE İÇİN KAZANÇ"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Türk futbolu için yeni bir döneme başladıklarını dile getirerek, "Kan değişiklikleri futbolun doğal akışında her zaman var. Son dönemde yaşanan süreç üzerine Şenol Hocamızla görüşmeler yaptık. Karşılıklı mutabık kalarak yolları ayırdık ve ardından da Stefan Kuntz isminde karar kaldık" dedi.

"A Milli Takımımız herkes için vazgeçilmez tutkudur" diyen Özdemir, "20 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmak istiyoruz ve bunu başarmak için çalışacağız. Dünya Kupası'na gidemezsek gerekli dersleri alacağız. Stefan Kuntz Almanya için bir kayıp, Türkiye için kazanç olacaktır. Yerli-yabancı meselesinin içine çekerek Stefan Kuntz'u yıpratmayalım" ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ NE KADAR TAZMİNAT ALACAK?

Alman hocayla 3 yıllık sözleşme imzalandığını söyleyen Özdemir, "Anlaşmamız 3 yıllık olacak. Her kontratta olduğu gibi bu kontratta da tazminat maddesi mevcut. Biz bu maddeden dolayı memnunuz. Şenol Hoca ile vedalaştık. Sözleşmesinde yer alan ve hak ettiği tazminatın yarısından aşağı bir rakama anlaştık" diye konuştu.

Milli Takım'da Kuntz dönemi: Türkiye benim ikinci evim gibi

"20-25 HOCAYLA GÖRÜŞTÜK"

Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından 20-25 hocayla görüştüklerini ifade ederek, "Türkiye’nin albenisi ve potansiyeli çok. Bunu herkes kabul ediyor. Güzel statlar var, çok iyi kulüpler var. Ama gerçekler de var. Buna müdahale etme zamanı artık. Bunu hissettireceğiz. Önemli olan bu eksiklerimizi görmemiz. Coşku, heyecan bizde var ama gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Hedefimiz Norveç maçı. Bu maçta bir ekip olalım, eskisi gibi birbirimizi destekleyelim. Herkes stada gelsin. Doğru mesajlarla, doğru yaklaşımla bu takımı el üstünde tutalım. Bu takımı çok iyi biliyorum ama son 5 maçın açıklaması yok. Milli takım bir iniş çıkış yaşamıştır ama bu takım hiçbir zaman bu kadar çaresiz olmamıştır. Hepimizin bunda payı var" ifadelerini kullandı.

Milli Takım'da Kuntz dönemi: Türkiye benim ikinci evim gibi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...