Trabzon, Fenerbahçe'den liderliği aldı

Düzenleyen:
Trabzon, Fenerbahçe'den liderliği aldı

SPOR Haberleri

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Trabzonspor 3-1 kazandı.

EMİN ULUÇ

Sürprizlerle başladı zirve derbisi. Her iki hoca da sahaya sürdükleri on birlerle şaşırttı. İlk defa Hamsik’ten mahrum sahne alan Trabzonspor’da Abdullah Avcı, Slovak yıldızın yerinde Abdülkadir Ömür’e görev verirken, Fenerbahçe savunmasındaki statik durumu aşmak için de Cornelius yerine Djaniny kozunu oynadı. Fenerbahçe’de savunmanın sağında Novak, Gustavo’nun yanında Crespo anlaşılırdı ama yol yorgunu Valencia’yı kimse beklemiyordu. Kadrolarla da kısıtlı kalmadı sürprizler.

KİM'SE BEKLEMİYORDU

Trabzon golle başlamayı hayal ediyordu ki, 2’de Gervinho'nun şutunu Novak yatarak çıkarıp eski taraftarlarına saç baş yoldururken, gelişen ani atakta Rossi sol çaprazdan uzak direğe harika plaseledi: 1-0. Mesut Özil, 21’de yakaladığı fırsatta klasına yakışır bir vuruş yapsa maç kopabilirdi. Ancak top Uğurcan’ın ellerinde eridi. 23’te Edgar’ın derinlemesine pasına hareketlenen Djaniny, Kim’in müdahalesiyle yerde kalırken, Koreli ikinci sarıdan oyundan atıldı. 

BAKASETAS KOPARDI

Kazanılan serbest vuruşta Bakasetas’ı ne ayaktaki baraj, ne yerde açı kapatan Osayi, ne de Altay durdurabildi: 1-1. Trabzon ilk yarının sonunda Hugo’nun kafasıyla gole yaklaşsa da devre 1-1 bitti. Fenerbahçe tamamen topun arkasına geçmiş bekliyor, Trabzonspor seri paslarla açık arıyordu, futbol satranca dönmüştü. 80’de direğe takılan Bakasetas, 87’de penaltıdan Trabzon’a rahat bir nefes aldırdı: 2-1. Gardı düşen Fenerbahçe’ye son darbe Yusuf’tan geldi, Fırtına liderliğe yükseldi.

Trabzon, Fenerbahçe'den liderliği aldı

BAKASETAS: HARİKA OYNADIK

Takımının iki golünü atan Bakasetas, "Takım kazandıysa ve ben gol attıysam mutluluğum katlanıyor. Harika mücadele ettik ve önemli bir galibiyet elde ettik. Takıma adaptasyon konusunda buradaki herkesin inanılmaz yardımı ve desteğini gördüm. Bu kadar inancı görünce buna karşılık vermeye çalışıyorsunuz" sözlerini kullandı.

ABDULLAH AVCI: İYİ BİR İVME YAKALADIK

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı çok mutlu olduklarını söylerken, "Lideriz fakat daha dokuzuncu hafta. Çok önemli bir maç kazandık ama başka hiçbir şey kazanmadık. Şampiyonluk yolunda giderken böyle maçlar bizi hızlandıracak. Önümüzdeki Göztepe maçına hazırlanacağız artık. İyi bir ivme yakaladık, iyi bir takımız" dedi.

 "Gol ve kırmızı kart doğru zamanlarda geldi ama daha hızlı oynamak gerekiyordu" vurgusu yapan Abdullah Hoca, "Bu şehir için bu galibiyetin ne ifade ettiğini çok iyi biliyorum. Abdülkadir Ömür'ün duygusal bir yapısı var. Bu takım şampiyon olacaksa ki olacağına inanıyorum, Ömür'ün çok büyük katkısı olacak" sözlerini kullandı.

Trabzon, Fenerbahçe'den liderliği aldı

BAYRAM YERİ GİBİ  Maçın ardından Trabzonspor'un soyunma odası şampiyon sesleriyle inledi...

AĞAOĞLU MUTLU: KARARLAR DOĞRU

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Biz sadece bir maç kazandık, bir sonraki maçı kazandığınızda bu maç anlam ifade eder" derken, "İlk defa bu sene, hocanın müsaadesiyle soyunma odasına indim. İnanılmaz bir sevinç vardı. Penaltı VAR incelemesiyle verildi, doğruydu. Kırmızı da doğruydu. Hakemlerin VAR'a çağrılmamasından şikâyetçiydik hep" sözlerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...