Abramovich’in yeni planı belli oldu! Chelsea'yi satıp Süper Lig’den takım satın alıyor

Düzenleyen:
Abramovich’in yeni planı belli oldu! Chelsea'yi satıp Süper Lig’den takım satın alıyor

SPOR Haberleri

İngiliz hükümetinin aldığı yaptırım kararlarıyla sahibi olduğu Chelsea'yi elinden çıkarmak zorunda kalan Rus milyarder Roman Abramovich, yeni yatırımlarını Türkiye’de yapacak. Türkiye’yi güvenli liman olarak gören Abramovich’in Göztepe’ye talip olduğu ve satış işlemleri için harekete geçtiği belirtildi.

Avrupa ülkelerinin yaptırımlarına maruz kalan Rus milyarder Roman Abramovich için İngiliz ve İspanyol basınından çarpıcı iddialar gelmeye devam ediyor. Abramovich’in bu süreçte 2 kez Türkiye’yi ziyaret etmesi ve bomba bir yatırım yapması bekleniyor.  

TÜRKİYE’YE GELİYOR 

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, Rus oligarka ait iki mega yatın Türkiye'ye doğru yola çıktığı belirtildi. Karadağ'da bulunan Solaris isimli yatla, Cezayir açıklarında bulunan Edipse isimli yatın İstanbul Boğazı'ndan geçerek Rusya'ya yol alacakları söylendi. 

GÖZTEPE’Yİ SATIN ALMAK İSTİYOR 

Akşam'ın İngiliz ve İspanyol basınından aktardığı haberde şu önemli ayrıntılara yer verildi: "Ünlü Rus işadamı Roman Abramovich de Türkiye'de daha kalıcı işler yapmak için bir futbol takımı satın almayı planlıyor. Roman Abramovich'in 2003teki Chelsea gibi 1950'lerden beri lig şampiyonluğu kazanmamış olan Göztepe Spor Kulübü için teklif verebileceği tahmin ediliyor. Abramovich, Chelsea'nin satışından sonra bu konudaki planlarını yürürlüğe koyacak.

TEKLİFLER VERİLDİ 

Chelsea için teklif verme süresi dün gece sona erdi. Kulübün satışını üstlenen ABDli Raine Group, çok sayıda teklif bulunduğunu ve bunların sayısını 4'ü düşürmeyi planladığını söyledi. İngiliz basını, Müslüman karşıtı görüşleriyle bilinen Ricketts Ailesinin satış için ön plana çıktığını da vurguladı.

ABD'DE 1.3 MİLYAR DOLAR

Rus milyarder Roman Abramovich'in 2001 ve 2016 yıllan arasında ABD şirketlerine gizlice en az 1,3 milyar dolar yatırım yaptığı iddia edildi. Söz konusu şirketlerin kurumsal yapılarında sürekli değişiklik yaparak, bu durumu gizledikleri de öne sürüldü.

PORTEKİZ'E KISITLAMASI YOK

Portekiz basını Abramovich'in, Portekiz'e seyahat etmesi konusunda bir kısıtlama olmadığını duyurdu. Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva, Portekiz'in Rus oligark Abramovich'e karşı AB düzeyinde kararlaştırılan tüm yaptırımları uygulayacağını ancak vatandaş olduğu için ülkeye girişini yasaklayamayacağını söyledi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...